Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Hamšík si pripísal víťazný gól proti AC Miláno

Futbalisti SSC Neapol mali už od úvodnej minúty nedeľňajšieho večerného stretnutia 34. kola najvyššej talianskej súťaže s AC Miláno (3:0) početnú prevahu po vylúčení hosťujúceho Mattiu De Sciglia.

03.05.2015 17:35 , aktualizované: 04.05.2015 08:40
Marek Hamšík, SSC Neapol, gól, radosť Foto: ,
Marek Hamšík sa teší z gólu proti AC Miláno.
debata

Futbalisti SSC Neapol mali už od úvodnej minúty nedeľňajšieho večerného stretnutia 34. kola najvyššej talianskej súťaže s AC Miláno (3:0) početnú prevahu po vylúčení hosťujúceho Mattiu De Sciglia, ktorý v čistej šanci skolil Slováka Mareka Hamšíka.

O dve minúty neskôr nevyužili domáci „partenopei“ výhodu pokutového kopu, ktorý nepremenil Gonzalo Higuaín, a na víťazný presný zásah si museli počkať až do 70. min. Postaral sa oň spomenutý slovenský reprezentant a kapitán SSC Hamšík, keď strelou zvnútra šestnástky s prispením žrde prekonal výborne chytajúceho Španiela v bránke AC Diega Lópeza. Za neprimeranú oslavu gólu, keď víťazoslávne zamával divákom vyzlečeným dresom, inkasoval následne žltú kartu.

Higuaín svoje zaváhanie zo začiatku zápasu napravil v 74. min, keď zvýšil na 2:0. Šesťminútovku skazy pre AC Miláno dokonala zimná posila zo Sampdorie Janov Manolo Gabbiadini. Neapolčania mali v dueli prevahu, svojho súpera výrazne prestrieľali.

Dvadsaťsedemročný stredopoliar Hamšík dosiahol v 351. súťažnom vystúpení v drese Neapola jubilejný 90. gól.

Milánčania sú po tretej prehre v sérii na 10. mieste v tabuľke Serie A, pričom ťahajú päťzápasovú šnúru bez víťazstva. Tréner „Rossoneri“ Filippo Inzaghi napriek nepriaznivému obdobiu cíti, že je pre mužstvo zo San Sira tým pravým mužom, a vyhlásil, že by bolo nespravodlivé zaoberať sa jeho budúcnosťou v Miláne po zápase, v ktorom jeho tím hral v oslabení prakticky celý zápas.

„Náš tím vyzeral dobre 70 minút. Možno žltá karta by bola v úvodnej minúte spravodlivejšia ako červená, pretože sme pri šanci Neapola mali nablízku ešte jedného obrancu Gabriela Palettu. Bojovali sme s desiatimi hráčmi. Na náš tímový duch nemôžem povedať nič zlé. Nezaslúžili sme si utrpieť takúto ťažkú prehru,“ povedal Inzaghi pre Sky Sports Italia. Neapol dosiahol v ostatných piatich dueloch štyri víťazstvá, patrí mu 4. priečka s odstupom 4 bodov na tretie Lazio Rím.

Výsledky nedeľňajších stretnutí 34. kola:

AS Rím – FC Janov 2:0 (1:0)
Góly: 35. Doumbia, 90.+ Florenzi
Juraj Kucka (FC Janov) odohral celý zápas

Atalanta Bergamo – Lazio Rím 1:1 (0:0)
Góly: 49. Brava – 77. Parolo

Fiorentina – Cesena 3:1 (2:0)
Góly: 31. a 35. Iličič (prvý z pok. kopu), 56. Gilardino – 59. A. Rodríguez

Inter Miláno – Chievo Verona 0:0

Hellas Verona – Udinese 0:1 (0:0)
Gól: 62. Di Natale, ČK: 61. Sala, 90. R. Márquez (obaja Hellas)

SSC Neapol – AC Miláno 3:0 (0:0)
Góly: 70. HAMŠÍK, 74. G. Higuaín, 76. Gabbiadini, ČK: 1. De Sciglio (AC Miláno)
Marek Hamšík (Neapol) odohral celý zápas, v 71. min videl ŽK

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Marek Hamšík #FC Janov #AS Rím #SSC Neapol #34. kolo
Načítavajú sa športové výsledky...