Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chelsea získala piaty anglický titul. Po piatich rokoch

Trofej pre víťaza najvyššej anglickej futbalovej súťaže putuje v sezóne 2014/2015 do rúk hráčov FC Chelsea.

03.05.2015 16:33 , aktualizované: 20:49
futbal, FC Chelsea, radosť Foto: ,
Futbalisti Chelsea sa radujú z majstrovského titulu.
debata

Tí v úvodnom nedeľňajšom stretnutí 35. kola v domácom prostredí štadióna Stamford Bridge zvíťazili nad futbalistami iného londýnskeho mužstva Crystal Palace 1:0 a tri kolá pred koncom ročníka si definitívne zaistili zisk majstrovského primátu, piateho v klubovej histórii (predtým 1954/1955, 2004/2005, 2005/2006 a 2009/2010).

Nedeľňajším hrdinom bol strelec jediného gólu Eden Hazard. „The Blues“ oslavujú triumf v domácej ligovej súťaži po piatich rokoch, portugalský kormidelník José Mourinho ich k nemu doviedol tretí raz po sezónach 04/05 a 05/06. Ten dosiaľ posledný štvrtý vybojoval s tímom Talian Carlo Ancelotti. Mourinho sa raduje z druhého úspechu v aktuálnom ročníku aj vo svojej druhej anabáze na lavičke FC Chelsea: v prvý marcový deň jeho zverenci zdolali na štadióne Wembley Tottenham Hotspur a stali sa držiteľmi Ligového pohára.

Chelsea nepôsobila takým dominantným dojmom, aj kapitán John Terry po zápase priznal, že na hráča dôležitosť zápasu doľahla. „Nervozita bola poznať, Crystal Palace je dobrý tím a zápas nám znepríjemnili. Našťastie strelil Eden Hazard gól a vyhrali sme,“ povedal Terry pre Sky Sports. „Je to neuveriteľný pocit. Tvrdo sme pracovali, takže mať konečne istotu titulu je skvelé. Zisk prvého titulu (v Premier League v roku 2005) bol skvelý, ale teraz už to bolo päť rokov, čo sme čakali na ďalší, čo nebolo príjemné. takže si dnešok určite užijem,“ dodal Terry, ktorý je ešte len druhým kapitánom, ktorý získal s jedným tímom štyri tituly. Prvým bol Roy Keane s Manchestrom United.

V druhom nedeľňajšom zápase zvíťazil Manchester City na trávniku Tottenhamu Hotspur takisto 1:0, a to gólom Sergia Agüera z 29. minúty.

Výsledky nedeľňajších stretnutí 35. kola:

FC Chelsea – Crystal Palace 1:0 (1:0)
Gól: 45. Hazard

Tottenham Hotspur – Manchester City 0:1 (0:1)
Gól: 29. Agüero

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #titul #35. kolo #Chelsea FC
Načítavajú sa športové výsledky...