Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plzeň prvýkrát doma zakopla, Kozáčik urobil veľkú chybu

Futbalisti Plzne prvýkrát po dvoch rokoch prehrali na domácom ihrisku a súboj o český titul je po víťazstve Mladej Boleslavi 2:1 opäť otvorený. Sparta Praha sa môže prípadným nedeľňajším úspechom proti Brnu priblížiť k lídrovi tabuľky na rozdiel troch bodov.

26.04.2015 12:16
Matúš Kozáčik Foto: ,
Matúš Kozáčik.
debata

Hlavnými postavami duelu na štadióne Viktorie boli brankári. Domáci Matúš Kozáčik ponúkol laxným rozohraním úvodný gól Jiřímu Skalákovi, na opačnej strane sa zasa prekonával Aleš Hruška.

Kozáčikovi sa nevydaril moment z prvého polčasu. Po dlhom nákope hráčov Mladej Boleslavi išiel správne za loptou, ale odkop mu nevyšiel: „nabil“ ním Skalákovi, ktorého trafila lopta a z diaľky ju poslal do odkrytej bránky.

„Mám pociť, že Franta Rajtoral mal ten súboj celkom pod kontrolou. Matúša vybehnutie dopredu lákalo. Pri odkope vznikol problém. Lopta mala skončiť na tribúne, nie v strede ihriska. Súperovi sme to uľahčili hrubou individuálnou chybou a pustili sme ho do vedenia,“ hneval sa podľa webu českého denníka Sport tréner Plzne Miroslav Koubek.

Hostia po zlomovom momente odolávali v kompaktnom bloku tlaku domácich. Navyše, v úvode druhého polčasu pridali druhý gól. V závere síce znížil Daniel Kolář, ale brankár Hruška bol pre viktoriánov veľkou prekážkou.

„Určite ho pochválim. Podržal nás a patrí mu vďaka za to, že sa nám podarilo uspieť,“ uviedol spokojný tréner Stredočechov Karel Jarolím, ktorý nemohol na zápas nominovať z rôznych dôvodov osem hráčov. Pre dohodu medzi klubmi nemohli nastúpiť bývalí hráči Plzne Tomáš Wágner, Michal Ďuriš a Matěj Končal, ďalší futbalisti boli zranení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Matúš Kozáčik
Načítavajú sa športové výsledky...