Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bayern Mníchov delí od titulu jediný bod

Futbalistov Bayernu Mníchov delí po sobotňajšej výhre 1:0 nad Herthou Berlín už len jeden bod od zisku tretieho majstrovského titulu v rade.

26.04.2015 09:01
Thomas Mülle Foto: ,
Jeden z lídrov Bayernu Thomas Müller.
debata

Ak Wolfsburg nevyhrá v nedeľu v Mönchengladbachu, Bavori už vo zvyšných štyroch kolách nemusia získať ani bod a môžu oslavovať rekordný 25. primát v bundeslige.

Bayern sa dlho nevedel presadiť proti pozornej defenzíve Herthy Berlín, v drese ktorej nechýbal na trávniku Allianz Areny ani Peter Pekarík. Berlínčania výborne bránili a nepúšťali domácich do šancí. Z ojedinelého protiútoku vychytal Nica Schulza vo veľkej príležitosti v úvode druhého polčasu Manuel Neuer. Mníchovčania držali loptu častejšie na svojich kopačkách, ale šance neprichádzali. V posledných pätnástich minútach stupňovali tlak, Robert Lewandowski nechal vyniknúť náhradného brankára Saschu Burcherta a Bastian Schweinsteiger trafil iba konštrukciu bránky. O výhre Bayernu rozhodol v 80. min Bastian Schweinsteiger, ktorý dostal výbornú spätnú prihrávku od Mitchela Weisera.

„Myslím si, že Bayern si za svoj výkon to víťazstvo zaslúžil. Môžem mu už zablahoželať k titulu, v závere si ho už nenechá vziať. Som však hrdý aj na svoj tím,“ vyhlásil tréner Herthy Pál Dardai. V drese Bayernu dostal prvýkrát šancu osemnásťročný Sinan Kurt. „V nasledujúcich týždňoch nás čaká náročný program. Máme množstvo zranených, hráme prakticky bez prestávky, nie je to jednoduché. Každý zápas je teraz pre nás veľmi dôležitý,“ vysvetlil kouč Bayernu Pep Guardiola, ktorého tím čaká už v utorok semifinále domáceho pohára s Borussiou Dortmund. V Lige majstrov neskôr prídu na rad semifinálové súboje s FC Barcelona.

Štyridsaťštyriročný Guardiola stále má šancu napodobniť svojho predchodcu Juppa Heynckesa. Ten v ročníku 2012/2013 priviedol Bayern k premiérovému treble, práve po tomto úspechu ho nahradil Španiel. Aj s prácou Pepa Guardiolu panuje v metropole Bavorska spokojnosť. Predseda predstavenstva klubu Karl-Heinz Rummenigge už hovorí o predĺžení koučovho kontraktu, ktorý vyprší na konci budúcej sezóny. „Je vysoko pravdepodobné, že zostane naším kormidelníkom aj po roku 2016,“ uviedol Rummenigge pre štvrtkové vydanie nemeckého denníka Bild.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bundesliga #Bayern Mníchov