Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mihajlovič má nahradiť Beníteza na lavičke Neapola

Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík bude mať od novej sezóny podľa talianskeho portálu Corriere dello Sport v SSC Neapol nového trénera.

22.04.2015 15:20 , aktualizované: 15:30
Rafael Benítez Foto:
Podľa všetkého má Rafael Benitéz svoje dni na lavičke SSC Neapol zrátané.
debata

Rafaela Beníteza by mal nahradiť v súčasnosti kouč konkurenčnej Sampdorie Janov Siniša Mihajlovič. Majiteľ SSC Aurelio de Laurentiis podľa spomenutého zdroja už minulý týždeň uzavrel dohodu so 46-ročným srbským lodivodom. Corriere dello Sport hovorí o zmluve na dva alebo tri roky a Mihajlovič si údajne do nového pôsobiska zoberie aj niektorých spolupracovníkov zo Sampdorie.

Rodák z Vukovaru Siniša Mihajlovič si počas aktívnej hráčskej kariéry v rokoch 1994 – 1998 obliekal dres Sampdorie, jej trénerom je od roku 2013. Momentálne sa klub zo Štadióna Luigiho Ferrarisa nachádza na piatom mieste najvyššej talianskej súťaže zaručujúcom účasť v predkole budúcosezónnej edície Európskej ligy. Na štvrtej pozícii sa nenachádza nik iný ako SSC Neapol. Rozdiel medzi týmito mužstvami, ktoré na seba narazia v nedeľňajšom stretnutí 32. kola Serie A, je trojbodový.

Prezident janovského klubu Massimo Ferrero kontroval tvrdením, že v prípade odchodu Mihajloviča na lavičku Neapola by mohol angažovať práve Beníteza. V súvislosti s menom 55-ročného španielskeho kormidelníka sa spomína aj záujem anglického Manchestru City, Rafael Benítez sa však budúcnosťou zatiaľ nezaoberá: "Stále môžeme vyhrať Európsku ligu a skončiť na druhej priečke v najvyššej talianskej súťaži.

Som profesionál, zameral som sa na dosiahnutie čo najlepších výsledkov s týmto mužstvom. Potom sa budem rozprávať s vedením." Bývalý šéf realizačných tímov Valencie, FC Liverpool či Interu Miláno vedie „partenopei“ od roku 2013.

Hamšík pred odvetou nabáda k maximálnej koncentrácii

Kapitán talianskeho futbalového klubu SSC Neapol Marek Hamšík očakáva vo štvrtkovej domácej odvete štvrťfinále Ligy majstrov proti VfL Wolsburg od svojich spoluhráčov maximálnu koncentráciu. Taliani si v prvom stretnutí vypracovali veľmi dobrú pozíciu, keď na nemeckej pôde triumfovali 4:1. „Vieme, že sme ten zápas zvládli dobre, ale musíme si dávať pozor, hlavne na obranu. Cieľom je finále, to je však ešte ďaleko. Nesmieme lietať v oblakoch,“ upozornil podľa portálu Corriere dello Sport 27-ročný stredopoliar slovenskej reprezentácie.

Spomenutému víťazstvu nad Wolfsburgom a zhodným ligovým úspechom 3:0 s Fiorentinou a Cagliari predchádzalo opatrenie majiteľa SSC Aurelia De Laurentiisa, ktorý zaviedol tréningový kemp. Pobyt v hoteli sa stal minulosťou v utorok a futbalisti sa mohli rozísť do svojich domovov po tom, čo De Laurentiis so zástupcom kabíny Christianom Maggiom uzavreli dohodu o profesionálnom plnení povinností. Ako informoval web calcionapoli24.it, hráči si budú ctiť dres „partenopei“ v záujme dosiahnutia čo najlepších výsledkov.

„Aj bez toho môžu veci fungovať správne, ako v minulej sezóne. Niečo sa však zmenilo, najmä v ostatných dvoch dueloch, v nich sme boli excelentní. Počas ročníka nemôžete odohrať 60 dokonalých zápasov, ale musíte sa snažiť, aby ich bolo čo najviac. Pokiaľ by sme si mysleli, že sme sa až nesmierne zlepšili, zaslúžili by sme si ďalších desať dní kempu,“ uviedol Marek Hamšík podľa corrieredellos­port.it. „Som tu už osem rokov, vždy sa snažím odviesť maximum, bez ohľadu na góly a asistencie. Vyhrať Európsku ligu by bolo pre mňa cťou,“ uzavrel banskobystric­ký rodák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol #Rafael Benítez #Siniša Mihajlovič