Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na tréning Cagliari vtrhli chuligáni. Hráči musia proti Neapolu prepotiť dresy

Futbalisti talianskeho klubu Cagliari Calcio tak skoro nezabudnú na piatkový tréning. Do tréningového strediska totiž vtrhla skupina približne tridsiatich nespokojných ultrapravicových priaznivcov klubu, ktorí sa dožadovali dialógu s hráčmi.

18.04.2015 15:00
debata

Mužstvu zo Sardínie patrí po 30 kolách predposledná 19. priečka v tabuľke Serie A, na 17. miesto znamenajúce záchranu má aktuálne odstup osem bodov.

Chuligáni vyzvali hráčov, aby v nedeľňajšom dueli proti Neapolu poriadne prepotili dresy. Niektorí futbalisti Cagliari sa podľa denníka La Gazzetta dello Sport otočili priaznivcom chrbtom, čo vyvolalo zúrivú reakciu neželaných návštevníkov, ktorí začali hráčov urážať a vyhrážať sa im. Obranca Nicola Murru údajne dostal facku, klub však násilnosti nepotvrdil.

„Skupinka fanúšikov začala protestovať a dožadovala sa rozhovoru s hráčmi. Došlo k tvrdej konfrontácii, ale bez fyzického násilia,“ cituje portál football-italia.net slová prezidenta klubu Tommasa Giuliniho.

Český tréner mužstva Zdeněk Zeman okamžite zrušil popoludňajší tréning. „Hráči boli nahnevaní a v šoku. Som pyšný na hráčov, že urážky prijímali pasívne. Nie preto, že sa chuligánov báli, ale preto, aby udržali mier,“ vyhlásil 67-ročný rodák z Prahy, ktorý nikdy netrénoval žiadne české či slovenské mužstvo.

debata chyba
Viac na túto tému: #chuligáni #Serie A #Cagliari Calcio