Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majstrovský súboj gigantov sľubuje dramatický finiš

Najprv strelil gól Lionel Messi, po polhodine hry sa k nemu pridal aj Neymar. Favorit z Barcelony smeroval za ďalšími tromi pohodlnými bodmi. Napokon však uhájil sotva jeden.

12.04.2015 12:04
Lionel Messi, Cristiano Ronaldo Foto:
Lionel Messi a Cristiano Ronaldo.
debata

Boj o titul v španielskej lige je opäť o niečo dramatickejší. Lídrovi z Barcelony totiž nestačil na ihrisku Sevilly ani dvojgólový náskok a s piatym tímom súťaže uhral len remízu 2:2. Zverenci Luisa Enriqueho tak nedokázali odpovedať na hladké víťazstvo Realu Madrid v domácom súboji s Eibarom (3:0) a pred nezmieriteľným rivalom majú sedem kôl pred koncom súťaže už len dvojbodový náskok.

„Nemôžem uveriť, ako ľahko sme premrhali skvele rozbehnutý zápas. V prvom polčase sme nad ním na päť minút stratili kontrolu, nezvládli sme ani záver. Za to sme draho zaplatili,“ hneval sa Enrique, ktorého mužstvo je v podobnej situácii ako pred niekoľkými týždňami Real. Madridčania sa tešili z päťbodového náskoku, ktorý však postupne stratili a prepustili líderskú pozíciu Barcelončanom.

Tí mali v zápase na ihrisku Sevilly jednoznačnú prevahu. Loptu udržali na svojich kopačkách sedemdesiat percent času, o ohrozenie súperovho brankára sa pokúsili sedemnásťkrát (domáci jedenásť). V efektivite však boli na tom podstatne horšie. Zatiaľ čo Sevillčanom stačili na dva góly dve strely na bránku, Barcelona ich potrebovala sedem.

„Tento výsledok nie je spravodlivý. Hrali sme naozaj dobrý futbal, Seville sme narobili nemálo problémov, vytvorili si dostatok príležitostí. Taký je však futbal,“ vravel sklamaný Enrique pre španielsky denník Marca.

Na jeho zverencov čakajú v najbližších dvoch kolách nepríjemní súperi. Barcelona najprv privíta nebezpečnú Valenciu, ktorej patrí v tabuľke štvrtá priečka. Následne pocestuje na pôdu mestského rivala – nevyspytateľného Espanyolu. „Uvedomujeme si, že máme pred sebou náročný program. Stále sme však na čele tabuľky a chceme, aby to tak zostalo do konca sezóny,“ uviedol odhodlane Enrique.

Real taktiež nemá jednoduchý žreb. V nasledujúcich dvoch kolách sa o body pobije s Málagou (doma) a Celtou Vigo (vonku). Obaja súperi patria k lepšej polovici španielskej ligy. Dvojica rivalov v boji o španielsky titul sa musí vysporiadať aj s nabitým programom počas aktuálneho týždňa. Real sa predstaví v utorok v úvodnom štvrťfinále Ligy majstrov na ihrisku Atlética Madrid (repríza lanského finále). Barcelona pocestuje v stredu na trávnik Parížu St. Germain.

Ktorý z gigantov zvládne (možno) kľúčové okamihy sezóny lepšie?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Real Madrid #fc barcelona #Lionel Messi