Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nechutné! Hviezdy Premier League sa na ihrisku opľúvali ako malé deti

Ďalší zo série priemerných výkonov priniesol tentoraz Manchestru United na ihrisku Newcastlu tri body. Britské médiá však tentoraz úroveň stretnutia neanalyzujú, „hviezdami“ duelu totiž boli hosťujúci Jonny Evans a domáci Papiss Cissé.

05.03.2015 10:22
Evans, Cissé Foto:
Takto sa opľúvali hviezdy Premier League.
debata (1)

Kuriózna situácia nastala už v prvom polčase zápasu v St. James Parku, keď si to obaja hráči najprv rozdali síce menej férovo, ale chlapsky (kopancami), aby následne vytiahli zo svojich talónov tie najprízemnejšie zbrane. Evans opľul Cissého a Cissé zasa Evansa.

Zápasy Premier League snímajú desiatky kamier, jedna z nich však spomínaný incident zachytila. Ani na základe spomalených záberov však nie je jasné, či slizká „pomsta“ skončila na tvári reprezentanta Severného Írska.

Tréneri oboch tímov konflikt nevideli, po zápase len ťažko hľadali slová, aby konanie svojich zverencov ospravedlnili. „Nevidel som to, ale nedokážem si ani len predstaviť, že by niečo také urobil,“ tvrdil holandský tréner United Louis Van Gaal.

„Toto na ihrisko nepatrí, však? Je to úplne najhoršia vec, aká sa vo futbale môže udiať. Ale nevidel som to, preto to hodnotiť ani nemôžem,“ poznamenal kouč Newcastlu John Carver.

Ani jeden z hráčov žltú kartu nevidel, rozhodca nariadil priamy kop za zákrok, ktorý infantílnemu správaniu predchádzal. Napriek tomu, že arbiter Anthony Taylor lietajúce pľuvance nespozoroval, venovať sa im zaiste bude disciplinárna komisia.

V minulej sezóne za podobné správanie dostal trojzápasový dištanc útočník George Boyd z Hull City. Dá sa tak predpokladať, že trest pre Evansa a Cissého bude podobný.

Legenda Manchestru United Paul Scholes, ktorá zápas spolukomentovala pre BT Sport, za všetko viní kanoniera Newcastlu. „Myslím si, že Jonny (Evans) si odpľul na zem. Poznám ho, neurobil by to. Stál iba meter od Cissého, ak by chcel, trafil by ho, nie je to predsa nič zložité. To, čo však urobil Cissé, je jednoducho neospravedlni­teľné,“ poznamenal.

K situácii sa vyjadril aj Steve McManaman, niekdajšia opora Liverpoolu a Realu Madrid. „Rád by som bol presvedčený o tom, že si odpľul iba na zem. Cissé mu však napľul priamo na krk z asi dvadsiatich centimetrov. Je to nechutné,“ dodal.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jonny Evas #Papiss Cissé