Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

VIDEO: Útočník Swansea skolaboval na ihrisku už po pár minútach zápasu

Pre útočníka waleského tímu Swansea City Bafétimbiho Gomisa sa stredajší duel najvyššej anglickej futbalovej súťaže na ihrisku Tottenhamu Hotspur (domáci zvíťazili 3:2) skončil už po pár minútach.

04.03.2015 22:00 , aktualizované: 05.03.2015 08:30
Bafétimbi Gomis Foto: ,
Útočníka Bafétimbiho Gomisa odnášajú na nosidlách.
debata (1)

Francúzsky reprezentant skolaboval priamo na trávniku počas súboja na štadióne White Hart Lane a zasiahnuť museli lekári. Stretnutie na päť minút prerušili, 29-ročného zakončovateľa museli odniesť z trávnika na nosidlách, dýchal s pomocou kyslíkovej masky. Podľa trénera Swansea Garryho Monka bol Gomis pri vedomí a dokonca chcel pokračovať v hre. Vystriedal ho v 12. min Nélson Oliveira.

„Je v poriadku. Keď odchádzal nedobrovoľne z ihriska, komunikoval a dožadoval sa hrania,“ uviedol Monk pre anglické médiá. Sám hráč po zápase zverejnil prostredníctvom twitteru toto stanovisko: „Som sklamaný z toho, že som nemohol dnes večer pomôcť svojmu tímu. Teraz už som v poriadku.“

U Gomisa nejde o prvý takýto prípad. Dvanásťnásobný reprezentant Francúzska rovnakým spôsobom trikrát všetkých vystrašil ešte počas svojho pôsobenia v Lyone a raz upadol do mdloby aj v tréningovom kempe národného tímu. „Vedeli sme o tomto jeho probléme, keď prišiel v lete do nášho klubu. Prešiel všetkými možnými zdravotnými previerkami, ale nedá sa nič robiť, je to súčasť jeho života. Má to súvislosť s nízkym krvným tlakom,“ doplnil Monk na serveri soccernet.com.

Gomis absolvoval neskôr v nemocnici vyšetrenia, ale len v rámci prevencie. Podľa trénera Monka by mohol byť k dispozícii už na najbližšie stretnutie 16. marca proti FC Liverpool. „Budeme jeho zdravotný stav konzultovať s tímovým lekárom, aby sme si boli stopercentne istí,“ dodal Monk. V minulosti pri podobnej situácii s Gomisom ešte vo francúzskej najvyššej súťaži prezident Lyonu Jean-Michel Aulas zareagoval: „Nemôžeme si nerobiť starosti, zakaždým nás to vydesí.“

Niektorí priaznivci si pri stredajšej desivej scéne určite spomenuli za situáciu z roku 2012. Zhodou okolností taktiež na štadióne Tottenhamu sa vtedy v stretnutí štvrťfinále Anglického pohára – FA Cupu medzi domácimi Spurs a Boltonom Wanderers zastavilo srdce hosťujúcemu stredopoliarovi Fabricovi Muambovi. Lekári ho oživovali na mieste. Muambovo srdce prestalo pracovať na 48 minút pred jeho hospitalizáciou v nemocnici a neskôr ešte približne na polhodinu. Napokon sa úplne zotavil, ale na odporúčanie lekárov sa rozhodol nepokračovať v kariére profesionálneho futbalistu.

Anglický futbal si neskôr pripomenul prvé výročie od úspešnej záchrany života Muambu zavedením približne 900 nových defibrilátorov na štadiónoch po celej krajine.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #swansea city #Bafétimbi Gomis