Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Van Gaal bráni Di Maríu, jeho čas príde a môže byť najlepší na svete

Musíme byť trpezliví s Ángelom di Maríom, odporúča tréner futbalistov Manchestru United Louis van Gaal. Najdrahšej akvizícii "červených diablov" z Argentíny sa nedarí podľa predstáv.

03.03.2015 16:50
Nemanja Matič, Angel Di Maria Foto: ,
Podľa van Gaala má Di María (vľavo) na to, aby bol najlepším na svete.
debata

Di Maria prišiel pred sezónou na Old Trafford z Realu Madrid za 59,7 mil. libier (82 mil. eur), ale od októbra napol sieť iba raz. A to na drese nosí magické číslo 7, ktoré pred ním patrilo klubovým legendám Georgeovi Bestovi, Ericovi Cantonovi, Davidovi Beckhamovi či Cristianovi Ronaldovi. V sobotňajšom súboji Premier League proti Sunderlandu bol Di María vystriedaný už po prvom polčase Adnanom Januzajom.

"Nie je to výnimka, že niekomu nevyjde zápas. Môže sa to stať každému. V najbližšom zápase už môže byť najlepší hráč na svete. Nemám s ním problém, poctivo sa pripravuje na každý zápas,“ uviedol Van Gaal na obranu Di Maríu pre anglické médiá.

Skúsený holandský kouč United tvrdí, že prvý rok v novom klube často nie je zárukou kontinuálne dobrých výkonov. A poukázal na ďalšie veľké mená v súčasnom tíme, akými sú Daley Blind, Ander Herrera či Radamel Falcao.

"Väčší počet zápasov v Anglicku, ale aj nové kultúrne prostredie a celková adaptácia na prostredie zohrávajú úlohu. Mám rovnaké skúsenosti z Holandska, Španielska či Nemecka, noví hráči potrebujú čas, aby sa naplno prejavili,“ vysvetlil Van Gaal, ktorý vlani priviedol Holandsko k bronzovým medailám na majstrovstvách sve­ta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Ángel di María #Louis van Gaal