Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dortmund víťazí a blíži sa k pohárom

Pred mesiacom sa dívali na bundesligový pelotón z absolútneho dna. V ostatných štyroch kolách však nestratili ani bod a začínajú pomýšľať na priečky zabezpečujúce miestenku v európskych pohároch.

01.03.2015 13:14
Borussia Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang,... Foto: ,
Pierre-Emerick Aubameyang sa v maske Batmana teší so spoluhráčom z Dortmundu Marcom Reusom.
debata

Zdá sa, že futbalisti Borussie Dortmund sú z najhoršieho vonku. Po katastrofálnej úvodnej polovici nemeckej ligy, počas ktorej sa tešili z víťazstva len štyrikrát, nazbierali v posledných štyroch zápasoch dvanásť bodov a vyšvihli sa do stredu tabuľky. Cez víkend pocítilo dobrú formu zverencov Jürgena Kloppa Schalke. Dortmund zvíťazil doma prekvapujúco hladko 3:0.

„Keď som sa ráno zobudil, prial som si práve takéto vyvrcholenie zápasu. Bolo to nádherné popoludnie. Musíme naďalej tvrdo pracovať a udržať sa na víťaznej vlne. Predsa len, od zostupových pozícií nás delí len päť bodov,“ hodnotil Klopp veľké derby, v ktorom sa stretli dvaja nemeckí zástupcovia v osemfinále Ligy majstrov.

Dortmundčania rozhodli o zisku troch bodov v samom závere zápasu. Na otvárací gól čakali fanúšikovia na vypredanom 80-tisícovom štadióne takmer osemdesiat minút. Potom sa však v priebehu dvoch minút strelecky presadili Aubameyang s Mchitarjanom. O definitívnu podobu výsledku sa postaral Reus.

Borussia tak potvrdila, že od februára sa jej darí. Od domácej prehry s Augsburgom zdolala postupne Freiburg, Mainz, Stuttgart a teraz i Schalke. V každom zápase nastrieľala minimálne tri góly a v tabuľke stúpa nahor.

Na štvrté miesto, ktoré posúva mužstvo do kvalifikácie Ligy majstrov, stráca osem bodov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Borussia Dortmund #Jürgen Klopp