Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Liverpool čaká ďalšia výzva. Zaskočí obhajcu titulu?

Šlágrom víkendového programu 27. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže bude súboj domáceho FC Liverpool s Manchestrom City s výkopom v nedeľu o 13.00 h SEČ.

27.02.2015 15:06
FC Liverpool, Philippe Coutinho, Steven Gerrard Foto: ,
Philippe Coutinho (vpravo) sa teší z gólu so Stevenom Gerrardom.
debata

Ani jeden zo spomenutých tímov sa na toto stretnutie cez týždeň v európskych súťažiach nenaladil pozitívne. Kým „Citizens“ po domácej prehre 1:2 s FC Barcelona ešte budú môcť o postup z osemfinále Ligy majstrov zabojovať v odvete, „The Reds“ sa s Európskou ligou rozlúčili definitívne po štvrtkovej šestnásťfinálovej odvete na pôde tureckého Besiktasu Istanbul.

Jediný gól strelil v 72. min Tolgay Arslan a keďže prvá konfrontácia sa skončila výhrou LFC 1:0, o postupujúcom rozhodli až strely zo značky pokutového kopu. V nich mali viac šťastia Turci, pretože v piatej sérii zaváhal chorvátsky stopér v službách Liverpoolu Dejan Lovren.

Vo štvrtok odohral v červenom drese celý zápas slovenský stredný obranca Martin Škrtel, pri absencii Stevena Gerrarda s Jordanom Hendersonom bol dokonca kapitánom FC Liverpool. "Cítime sklamanie, ale musíme veľmi rýchlo zabudnúť.

V nedeľu na nás totiž čaká mimoriadne dôležitý duel. Chceli sme postúpiť, bránili sme dobre a pokúšali sme sa dať gól z protiútokov. To sa nám nepodarilo, naopak sme inkasovali. Je to ešte čerstvé, no je už potrebné myslieť na ďalší zápas a opäť sa dostať na správnu cestu," povedal pre liverpoolfc.com 30-ročný Martin Škrtel.

Belgický brankár Liverpoolu Simon Mignolet sa už tiež sústredí na ligový súboj s Manchestrom City. „Musíme sa pozerať dopredu, čo najlepšie sa pripraviť na nedeľu a pokúsiť sa o návrat do víťazných koľají. Naším cieľom je naďalej účasť v budúcoročnej edícii Ligy majstrov. Stále je to reálne. Naďalej bojujeme v FA Cupe a na Top 4 v Premier League nemáme výrazný odstup. V tejto sezóne je ešte o čo hrať. Vyradenie z Európskej ligy treba hodiť za hlavu a zaoberať sa duelom so City,“ vyhlásil Simon Mignolet.

Manchester City nevyhral na Anfielde od mája 2003. Z dvanástich vystúpení odvtedy na trávniku LFC sedem prehral a v piatich remizoval. „Vieme, aké dôležité je stretnutie s Liverpoolom. Sú v dobrej forme, aj keď vo štvrtok nestačili na Besiktas. Na Anfielde sa nám vždy hralo ťažko, ale snáď sa nám teraz podarí získať tri body. Počas celej sezóny sa nám vonku darí, musíme v tom pokračovať do konca ročníka,“ povedal pre mcfc.co.uk argentínsky zadák „Citizens“ Pablo Zabaleta.

Manchester City aktuálne v tabuľke najvyššej anglickej súťaže figuruje na druhom mieste s 55 bodmi. FC Liverpool je šiesty, keď dosiaľ nazbieral o desať bodov menej. Za štvrtým Manchestrom United momentálne „červení“ zaostávajú iba o dva body.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #manchester city