Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Anglicku kritizujú Costovu zákernosť. Tvrdo si vyšliapol aj na Škrtela

Utorkový postup futbalistov Chelsea do finále Ligového pohára cez Liverpool zatienilo správanie Diega Costu.

28.01.2015 13:17
debata (1)
zväčšiť Diego Costa a Martin Škrtel sa dostali do... Foto: Reuters, EDDIE KEOGH
Diego Costa, Martin Škrtel Diego Costa a Martin Škrtel sa dostali do viacerých konfrontácií.

Španielsky reprezentant šliapol na súpera Emreho Cana aj slovenského obrancu Martina Škrtela, ale od rozhodcu za to trest nedostal. Kým kouč „Reds“ Brendan Rodgers aj experti v Anglicku Costu kritizujú, tréner londýnskeho mužstva José Mourinho sa svojho najlepšieho strelca zastal.

Vyhrotené odvetné semifinále, ktoré Chelsea doma vyhrala Ivanovičovým gólom z predĺženia 1:0, Costa vôbec nemusel dohrať, pretože už v 12. minúte pri postrannej čiary šliapol na členok záložníka Cana. „Všetci sme videli v televízii jeho dva incidenty. Ten s Emrem Canom bol naozaj škaredý. Mohol ho ľahko preskočiť, ale namieril svoje kolíky priamo na jeho členok, čo mohlo dopadnúť zle,“ upozornil Rodgers.

Incident Costa vs. Can

„Aj situácia s Martinom Škrtelom v druhej polovici bolo zbytočná. Je smutné, že to vie urobiť tak šikovne, aby ho rozhodcovia nevideli. Myslím si, že hráč jeho kalibru sa nepotrebuje dopúšťať takýchto zákroky,“ dodal kouč Liverpoolu, ktorého tím v úvodnom zápase remizoval 1:1.

Úmysel v Costovom zákroku videl aj bývalý kanonier Arsenalu a momentálne televízny expert Thierry Henry. „Jasne môžete vidieť, že to chcel urobiť. Milujem jeho vášeň aj štýl hry, ale u Cana a Škrtela to už prehnal,“ upozornil bývalý francúzsky reprezentant.

„Vo futbale je tenká línia medzi bojovnosťou a násilným správaním. Bohužiaľ, Costa túto čiaru prekročil a mal byť jednoznačne vylúčený,“ doplnil ďalší odborník televízie Sky Sports a bývalý futbalista Liverpoolu Jamie Redknapp.

Incident Costa vs. Škrtel

Mourinho sa dvadsaťšesťročného rodáka z Brazílie zastal a nebojí sa dodatočného disciplinárneho trestu. „Bolo to absolútne nezavinené. Súper bol na zemi a on tam išiel nohou, keď hľadal loptu. Navyše sa na neho mala pískať penalta, takže nechajte Costu hrať jeho futbal,“ vyhlásil Mourinho.

Tiež obvinil televíznych expertov, že rozpútali proti Costovi nenávistnú kampaň. „Títo chlapci majú teplé miestečko, veľmi dobré peniaze a nie sú pod tlakom. Majú vždy pravdu a zakaždým vyhrávajú. Ale musia byť spravodliví a úprimní,“ doplnil portugalský kouč.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #FC Liverpool #Diego Costa #Chelsea FC