Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pekaríka čaká stý zápas v bundeslige. Dočká sa prvého gólu?

Slovenský reprezentant Peter Pekarík má po jesennej časti ročníka 2014/2015 na konte 99 odohraných stretnutí v najvyššej nemeckej futbalovej súťaži, stále však bez streleckého zápisu.

27.01.2015 16:03
Germany Bundesliga Soccer Foto: ,
Peter Pekarík z Herthy Berlín atakuje Leonarda Bittencourta z Hannoveru (v čiernom).
debata

„Prvý zápas odvetnej časti proti Brémam bude mojím jubilejným stým. Bolo by super, keby som ho mohol osláviť gólom. Samozrejme, podstatnejšie je, aby sme do druhej polovice sezóny vykročili víťazstvom,“ citovali Berliner Zeitung 28-ročného pravého obrancu, ktorý má v popise práce gólom predovšetkým zabraňovať. Dlhšie než on čaká na premiérový presný zásah v bundeslige iba krajný zadák konkurenčného Hamburgeru SV Dennis Diekmeier, ktorý sa netešil v 128 vystúpeniach.

V tejto sezóne zasiahol Pekarík do 13 stretnutí, v ktorých celkovo odohral 1152 minút (priemer 88,6 na jeden duel) a videl dve žlté karty. Istý čas nosil na rukáve aj kapitánsku pásku. Po zimnej prestávke nastúpia Berlínčania na prvý zápas 1. februára 2015 na trávniku Werderu Brémy, kde by Pekarík mal zaokrúhliť počet bundesligových duelov na sto. Zbieral ich aj v drese Wolfsburgu, s ktorým získal titul v roku 2009.

debata chyba
Viac na túto tému: #hertha berlín #Peter Pekarík