Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre prestupy mladých futbalistov vyšetrujú aj Real Madrid

Po Barcelone môže mať ťažkosti pre porušovanie pravidiel pri prestupoch futbalistov mladších ako 18 rokov aj jej veľký rival Real Madrid. Víťaza Ligy majstrov začala podľa španielskeho denníka AS v utajenom režime vyšetrovať FIFA.

26.01.2015 17:00
Martin Ödegaard Foto: ,
Martin Ödegaard pózuje s dresom Realu Madrid. Môže to byť na dlhšiu dobu posledný prestup pre Real.
debata

Medzinárodná federácia sa vraj obrátila na španielsky zväz a vyžiadala si dokumentáciu ku všetkým mladým hráčom Realu, ktorí pôsobia v kluboch, s ktorými má „Biely balet“ dohody o spolupráci. Podľa AS sa to len v Madride a okolí týka 22 celkov, preverovať bude FIFA aj futbalistov hrajúcich v partnerských kluboch Realu v zahraničí.

Informácia o možných problémoch Realu sa objavila pár dní po tom, čo madridský klub uzavrel ostro sledovaný prestup šestnásťročného nórskeho talentu Martina Ödegaarda. Medzinárodné transfery futbalistov do 18 rokov sú povolené len výnimočne za splnenia určitých podmienok.

Za porušenie pravidiel pri prestupoch mladých hráčov vlani na jar potrestali Barcelonu. Proti trestu bojovala až do konca minulého roka, ale márne a v najbližších dvoch prestupových obdobiach nemôže nakupovať posily.

debata chyba
Viac na túto tému: #barcelona #pokuta #Real Madrid #prestupové obdobie #mladé talenty