Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Boj o šestnásťročný nórsky zázrak vyhral Real Madrid

Real Madrid získal talentovaného nórskeho futbalistu Martina Ödegaarda, o ktorého mali záujem aj Barcelona, Arsenal, Liverpool či Bayern Mníchov.

22.01.2015 09:18 , aktualizované: 18:50
Martin Ödegaard Foto: ,
Martin Ödegaard pózuje s dresom Realu Madrid na oficiálnej prezentácii.
debata

Úradujúci víťaz Ligy majstrov podľa španielskych médií zaplatil Strömsgodsetu za šestnásťročného stredopoliara tri milióny eur a podpísal s ním šesťročnou zmluvu.

„Je to pocta a splnený sen prestúpiť do najlepšieho klubu sveta. Real Madrid som si vybral preto, že tu budem mať tie najlepšie podmienky na športový aj ľudský vývoj. Už teraz sa tu cítim ako doma,“ povedal Ödegaard pri oficiálnej prezentácii. „Necítim žiadny tlak, ale bude to iné ako v Strömsgodsete alebo keď som za Real hral skôr na počítači,“ dodal mladý ofenzívny záložník.

Kúsky Martina Ödegaarda

Vlani v apríli sa Ödegaard stal v 15 rokoch a 117 dňoch najmladším futbalistom, ktorý si zahral v nórskej lige. V Strömsgodsete si v 23 zápasoch pripísal päť gólov a sedem asistencií a mal zmluvu do konca tohto roka. Rodák z Drammenu už trikrát nastúpil aj za národný tím. Debut si odbil vlani v auguste v príprave proti Spojeným arabským emirátom a stal sa najmladším nórskym reprezentantom v histórii.

Očakáva sa, že Ödegaard bude v Madride trénovať s A-tímom, ale väčšinu zápasov odohrá za treťoligovú rezervu vedenú slávnym Zinedinom Zidanom. „Ak ho bude chcieť tréner Carlo Ancelotti v prvom mužstve, nebude to problém. S áčkom tiež absolvuje predsezónnej prípravu,“ priblížil riaditeľ Realu Emilio Butragueňo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Martin Ödegaard