Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gutiérrez vyhral boj s rakovinou. Po roku a pol sa vracia na trávniky

Stredopoliar Jonás Gutiérrez sa po úspešnej liečbe rakoviny semenníkov vracia k futbalu a nastúpi na pondelkové stretnutie juniorky Newcastlu proti West Hamu.

22.12.2014 15:26
Jonás Gutiérrez Foto: ,
Jonás Gutiérrez (vpravo) v drese Newcastle United.
debata

Tridsaťjedenročný bývalý argentínsky reprezentant sa definitívne vyliečil začiatkom novembra a v Newcastli by chcel obnoviť svoju kariéru.

Gutiérrez úspešne zvládol boj s rakovinu semenníkov, posledné mesiace sa podroboval chemoterapii, počas ktorej prišiel o svoje dlhé vlasy. Lekári mu v novembri potvrdili, že je už zdravý.

Rakovinu diagnostikovali Gutiérrezovi vlani v máji po zápase jeho Newcastlu United s Arsenalom Londýn, v októbri potom absolvoval operáciu, pri ktorej mu lekári odstránili jeden semenník. Následne sa vrátil do Anglicka, z Newcastlu hosťoval v druholigovom Norwichi City. Od leta podstúpil chemoterapiu v Argentíne.

„Keď mi v nemocnici potvrdili, že mám rakovinu, odišiel som domov plakať,“ povedal 31-ročný stredopoliar v televíznom interview v rodnej krajine. Rodák zo Sáenz Peňa sa na základe svojej skúsenosti rozhodol otvorene rozprávať o boji proti tejto zákernej chorobe, aby pomohol ľuďom trpiacim rovnakými problémami.

Gutiérrez je známy predovšetkým z pôsobenia v anglickej Premier League vo farbách Newcastlu United. Argentínu reprezentoval na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jonás Gutiérrez