Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Anglickému šampiónovi chýbajú útočníci. Góly nie

Mužstvo poslal na ihrisko bez jediného útočníka. Napriek tomu zažil gólovú radosť trikrát a doviedol svojich zverencov k pohodlnému víťazstvu.

21.12.2014 11:28
Manuel Pellegrini Foto: ,
Manuel Pellegrini.
debata

Pred zápasom s Crystal Palace bol Manuel Pellegrini v nezávideniahodnej pozícii. Tréner Manchestru City nemal pred ďalším kolom anglickej ligy k dispozícii ani jedného útočníka.

Najlepšieho strelca Premier League Sergia Agüera i Edina Džeka totiž nepustili na trávnik zranenia. V základnej jedenástke obhajcu titulu sa tak okrem brankára objavili štyria obrancovia a šestica stredopoliarov. Na útočnej hre favorita sa však absencie neprejavili. Po hladkom víťazstve 3:0 (0:0) sa tešil z ďalších troch bodov.

„Absencie ma prinútili k zmenám. Musím však uznať, že hráči na ne zareagovali skvele. Počas celého týždňa tvrdo pracovali a v zápase predviedli výborný výkon,“ vravel po záverečnom hvizde skúsený čilský tréner, ktorého mužstvo sa pýši najlepším útokom v súťaži (spolu s Chelsea).

O všetky presné zásahy Manchestru sa v sobotu postarali stredopoliari. Dva z nich zaznamenal David Silva, záverečné skóre stanovil Yaya Touré. Vďaka nim predĺžili City svoju víťaznú sériu v lige už na šesť zápasov a na lídra z Chelsea vytvárajú stále väčší tlak.

„Na Chelsea sa nepozeráme. Musíme sa sústrediť len na seba. Na to, aby sme víťazili a predvádzali futbal, akým sa pýšime v posledných týždňoch,“ tvrdil Pellegrini.

Podľa manchesterského šéfa lavičky je december kľúčovým mesiacom v boji o titul. Už najbližší týždeň môže veľa napovedať. Počas neho odohrajú anglické tímy hneď tri kolá. City najprv pocestujú na ihrisko West Bromwichu, potom si doma zmerajú sily s Burnley a Sunderlandom. Na Chelsea čaká o čosi náročnejší program. Dnes dohrá 19. kolo súbojom so Stoke, v ďalších troch kolách privíta West Ham a pocestuje na trávniky Southamptonu a Tottenhamu.

„Uvedomujeme si, že na nás čakajú mimoriadne dôležité dni. Počas nich sa možno rohodne o tom, kto bude na konci sezóny šampiónom. Jediné, o čo sa budeme snažiť, je byť čo najbližšie k prvému miestu tabuľky,“ uviedol Pellegrini.

Čiľan zrejme nebude mať k dispozícii žiadneho z útočníkov ani v ďalšom zápase. Tešiť ho však môže fakt, že boj o titul sa po víkende vzdialil mestskému rivalovi jeho zverencov. United totiž uhrali na pôde Aston Villy len remízu 1:1.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Manuel Pellegrini