Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anglickému šampiónovi chýbajú útočníci. Góly nie

Mužstvo poslal na ihrisko bez jediného útočníka. Napriek tomu zažil gólovú radosť trikrát a doviedol svojich zverencov k pohodlnému víťazstvu.

21.12.2014 11:28
Manuel Pellegrini Foto: ,
Manuel Pellegrini.
debata

Pred zápasom s Crystal Palace bol Manuel Pellegrini v nezávideniahodnej pozícii. Tréner Manchestru City nemal pred ďalším kolom anglickej ligy k dispozícii ani jedného útočníka.

Najlepšieho strelca Premier League Sergia Agüera i Edina Džeka totiž nepustili na trávnik zranenia. V základnej jedenástke obhajcu titulu sa tak okrem brankára objavili štyria obrancovia a šestica stredopoliarov. Na útočnej hre favorita sa však absencie neprejavili. Po hladkom víťazstve 3:0 (0:0) sa tešil z ďalších troch bodov.

„Absencie ma prinútili k zmenám. Musím však uznať, že hráči na ne zareagovali skvele. Počas celého týždňa tvrdo pracovali a v zápase predviedli výborný výkon,“ vravel po záverečnom hvizde skúsený čilský tréner, ktorého mužstvo sa pýši najlepším útokom v súťaži (spolu s Chelsea).

O všetky presné zásahy Manchestru sa v sobotu postarali stredopoliari. Dva z nich zaznamenal David Silva, záverečné skóre stanovil Yaya Touré. Vďaka nim predĺžili City svoju víťaznú sériu v lige už na šesť zápasov a na lídra z Chelsea vytvárajú stále väčší tlak.

„Na Chelsea sa nepozeráme. Musíme sa sústrediť len na seba. Na to, aby sme víťazili a predvádzali futbal, akým sa pýšime v posledných týždňoch,“ tvrdil Pellegrini.

Podľa manchesterského šéfa lavičky je december kľúčovým mesiacom v boji o titul. Už najbližší týždeň môže veľa napovedať. Počas neho odohrajú anglické tímy hneď tri kolá. City najprv pocestujú na ihrisko West Bromwichu, potom si doma zmerajú sily s Burnley a Sunderlandom. Na Chelsea čaká o čosi náročnejší program. Dnes dohrá 19. kolo súbojom so Stoke, v ďalších troch kolách privíta West Ham a pocestuje na trávniky Southamptonu a Tottenhamu.

„Uvedomujeme si, že na nás čakajú mimoriadne dôležité dni. Počas nich sa možno rohodne o tom, kto bude na konci sezóny šampiónom. Jediné, o čo sa budeme snažiť, je byť čo najbližšie k prvému miestu tabuľky,“ uviedol Pellegrini.

Čiľan zrejme nebude mať k dispozícii žiadneho z útočníkov ani v ďalšom zápase. Tešiť ho však môže fakt, že boj o titul sa po víkende vzdialil mestskému rivalovi jeho zverencov. United totiž uhrali na pôde Aston Villy len remízu 1:1.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #manchester city #Manuel Pellegrini