Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Xavi by rád napodobnil úspechy Guardiolu na lavičke Barcelony

Stredopoliar Xavi cíti, že jeho dni v pozícii profesionálneho futbalistu sa chýlia ku koncu. Tridsaťštyriročný bývalý španielsky reprezentant by na lavičke katalánskeho klubu raz rád nadviazal na úspešného trénera Pepa Guardiolu.

18.12.2014 14:02
Xavi Foto:
Xavi a jeho gólová oslava.
debata

Xavi už pred rokmi nahradil Guardiolu v úlohe barcelonského tvorcu hry, v budúcnosti by ho chcel nasledovať aj na lavičke. Súčasný kouč Bayernu Mníchov doviedol „Barcu“ v rokoch 2008–2012 k štrnástim trofejám vrátane troch majstrovských titulov a dvoch triumfov v Lige majstrov.

„Dúfajme, že tu doma dokážem Guardiolu napodobniť a možno ešte viac než to,“ povedal Xavi v rozhovore pre El País. Majster sveta a Európy plnil jednu z kľúčových úloh pri nedávnych veľkých úspechoch Španielska a Barcelony, ale po nevydarenom letnom šampionáte v Brazílii sa rozlúčil s reprezentáciou a čoskoro urobí bodku aj za klubovú kariérou. „Moje hráčske dni sú spočítané, to je jasné. Cítim na svojom tele, aká je pre mňa ťažká rekonvalescencia,“ priznal Xavi.

Po minulej sezóne sa už špekulovalo o jeho odchode z Barcelony, ale nakoniec v materskom klube zostal a prevzal kapitánsku pásku po Carlesovi Puyolovi, ktorý ukončil kariéru. Za druhý tím španielskej ligy Xavi na jeseň zasiahol do 17 súťažných zápasov, v desiatich z nich nastúpil v základnej zostave.

„Nie som už taký ostrý ako predtým, aby som mohol hral každé tri dni,“ konštatoval skúsený stredopoliar, ktorý za prvý tím Barcelony od roku 1998 odohral vyše 700 oficiálnych stretnutí a je klubovým rekordérom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pep Guardiola #fc barcelona #Xavi