Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Malá náplasť po mizernom týždni. Liverpool je v semifinále Ligového pohára

Vypadnutie z Ligy majstrov a prehru 0:3 s Manchestrom United to síce nezahojí, ale futbalisti FC Liverpool si víťazstvom vo štvrťfinále Ligového pohára aspoň trochu zdvihli náladu.

18.12.2014 11:29
Raheem Sterling Foto: ,
Raheem Sterling z Liverpoolu strieľa na bránku Bournemouthu.
debata

V stredajšom stretnutí vyhrali na pôde lídra druhej najvyššej anglickej súťaže AFC Bournemouth 3:1 a postúpili do semifinále, kde ich v januári čaká zasa vedúci tím Premier League FC Chelsea.

Mizériu uplynulého týždňa zahnal v 20. min. Raheem Sterling prvým gólom od septembra tohto roka. Stále iba 20-ročný krídelník sa strelecky presadil po 22 zápasovom pôste na klubovej aj reprezentačnej úrovni, keď hlavičkou poslal zblízka loptu do domácej siete.

„Uplynulé týždne boli náročné, ale chlapci to zvládli naozaj dobre,“ povedal Sterling, ktorý v stredu pridal hneď aj gólovú dupľu. V 51. min dostal prihrávku do behu od Adama Lallanu, zamotal hlavu kapitánovi Bournemouthu Tommymu Elphickovi a prekonal brankára Artura Boruca. To už svietil na ukazovateli stav 0:3, pretože v 27. min sa lopta po strele Philippa Coutinha z uhla odrazila k Lazarovi Markovičovi a srbský stredopoliar si z hranice šestnástky otvoril liverpoolsky gólový účet. V bránke „The Reds“ stál napriek trom gólom z Old Traffordu opäť Brad Jones a veľa práce nemal, až v 57. min ho ako jediný prekonal exevertončan Dan Gosling.

„Uvedomovali sme si, že potrebujeme predviesť kvalitný výkon. Krpec (Sterling, pozn.) bol brilantný. Týždeň čo týždeň na sebe pracuje, jeho góly museli prísť. Sú odmenou za to, ako vyspelo si napriek svojmu veku počína,“ povedal autor gólovej prihrávky Lallana. Na stopérskom poste odohral za hostí celý zápas Martin Škrtel.

V druhom stredajšom štvrťfinále rozdrvil Tottenham prvoligového konkurenta Newcastle 4:0. V semifinále, ktoré sa hrá na odvetu, nastúpia Hotspur proti Sheffieldu United.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #anglický Ligový pohár