Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona uštedrila Huesce osmičku. Aj bez Messiho, Neymara či Suáreza

Hráči FC Barcelona sa v utorňajšej odvete šestnásťfinále španielskeho Kráľovského pohára vôbec nemaznali s treťoligovým klubom Sociedad Deportiva Huesca a pred 44 884 divákmi na Nou Campe aj v značne improvizovanom zložení deklasovali svojho protívníka 8:1 (5:0).

17.12.2014 14:19
Pedro Rodriguez Foto: ,
Pedro Rodríguez strelil Huesce hetrik.
debata

Zverenci trénera Luisa Enriqueho vyhrali aj prvý duel na súperovej pôde 4:0 a s dvojzápasovým súčtom 12:1 poľahky postúpili do osemfinále populárneho Copa del Rey.

V barcelonskom drese chýbal hviezdny juhoamerický trojzáprah Lionel Messi, Neymar, Luis Suárez, napriek tomu nemal katalánsky veľkoklub absolútne žiadne problémy. Zo stabilných členov základnej jedenástky v utorkovej odvete nastúpili len Andrés Iniesta a Javier Mascherano, na trávniku sa to však nijako neprejavilo. Prím hral krídelník Pedro Rodríguez, ktorý zaznamenal hetrik – stihol ho ešte v prvom polčase v priebehu 24 minút.

„Iba ťažko si je možné predstaviť lepší zápas, ako bol tento proti Huesce,“ citoval klubový web slová kormidelníka L. Enriqueho. Ten pripomenul, že takéto duely proti „outsiderom“ nebývajú ľahké, pretože mužstvá sa dokážu niekedy vypnúť k nadštandardnému výkonu v porovnaní s účinkovaním v nižšej ligovej súťaži. „Pochváliť musím našu defenzívu, s obrannou činnosťou som bol maximálne spokojný,“ skonštatoval barcelonský lodivod.

Okrem trojgólového Pedra Rodrígueza zaujal gólový debut Adama Traorého v prvom mužstve. Osemnásťročný krídelník (nar. 25. januára 1996) bol na trávniku štyri minúty a ako striedajúci hráč v 78. min zvýšil na 7:0. „Som veľmi šťastný, že mi dal tréner Luis Enrique možnosť nastúpiť za náš A-tím. Pre hráča z juniorky je to skvelý pocit byť súčasťou prvého mužstva. Už z toho, že som bol v šatni s takými výbornými futbalistami, som mal veľký zážitok,“ uviedol pre oficiálnu internetovú stránku barcelonského klubu Adama Traoré Diarra a doplnil: „V budúcnosti by som chcel pomôcť tímu najmä rýchlosťou. Samozrejme, že sa chcem neustále zlepšovať a byť prospešný. Keď ma tréner opäť povolá z nášho B-tímu, musím byť pripravený.“

Hráči Huescy sa síce snažili, na barcelonského favorita však nemali nárok. O „čestný“ gól hostí v utorkovej šestnásťfinálovej odvete španielskeho Kráľovského pohára sa za nepriaznivého stavu 0:8 postaral v 86. min Carlos Moreno Hernández.

Španielsky pohár (Copa del Rey) – šestnásťfinále:

FC Barcelona – Huesca 8:1 (5:0) – prvý zápas 4:0, do osemfinále Copa del Rey postúpil FC Barcelona
Góly: 20., 26. a 43. Pedro Rodríguez, 29. Sergi Roberto, 39. Iniesta, 68. Adriano Correia, 78. Adama Traoré, 83. Sandro Ramírez – 86. Carlos Moreno

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Copa del Rey #Sociedad Deportiva Huesca