Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čechovi po zrážke pomohla prilba, Zouma bol chvíľu v bezvedomí

Obranca Chelsea Kurt Zouma sa v utorkovom štvrťfinále Ligového pohára s Derby County (3:1) tvrdo zrazil s brankárom Petrom Čechom.

17.12.2014 11:41
Kurt Zouma, Petr Čech Foto: ,
Obranca Chelsea Kurt Zouma na nosidlách, jeho stav kontroluje brankár Petr Čech.
debata

Francúzsky futbalista však bol po zápase len otrasený a nemusel ísť do nemocnice.

„Je v poriadku. Jeho zranenie nie je vážne a nevyžiadalo si hospitalizáciu. Točila sa mu hlava a v ústach mal trochu krvi. V pondelok (na zápas anglickej ligy so Stoke) bude k dispozícii,“ povedal tréner Chelsea José Mourinho.

K incidentu došlo na konci prvého polčasu, keď Čech vybiehal na loptu po rohovom kope a hlavou sa zrazil s brániacim Zoumom. Dvadsaťročný stopér zostal bezvládne ležať na trávniku a po sedemminútovom ošetrovaní ho odniesli z trávnika na nosidlách a vystriedali.

Zrážka Kurta Zoumu s Petrom Čechom

„Vyboxoval som loptu, on tam dobiehal s ich hráčom a zrazili sme sa hlavami. Trafil ma zo strany. Našťastie mám helmu, ktorá náraz stlmila. Kurt bol aj tak dosť otrasený, na malú chvíľočku zostal v bezvedomí, ale čoskoro sa prebral a začal komunikovať,“ priblížil Čech na svojom webe.

„Našťastie mu nič nie je, je len otrasený, ale išiel s nami normálne domov. Bavili sme sa spolu po zápase a hovoril, že to bola smola, pretože takýchto situácií je v zápase veľa,“ doplnil plzenský rodák.

Za Chelsea chytal tretie súťažné stretnutie za sebou a rovnako ako proti Sportingu Lisabon (3:1) a Hullu (2:0) sa tešil z výhry. „Hrali sme proti tímu, ktorému sa v Championship darí. Čakali sme ťažký zápas, čo sa potvrdilo. Oni proti nám nemali čo stratiť, ale zvládli sme to dobre,“ tešilo Čecha.

„Pri prvom góle sme potrestali chybu domácich a dá sa povedať, že sme stretnutie mali pod kontrolou. Zo začiatku druhého polčasu sme pridali druhý gól, lenže súper peknou strelou od tyče znížil. Ale potom ich hráča vylúčili a my sme krátko na to dali tretí gól,“ dodal gólman londýnskeho tímu.

Štvrťfinále anglického Ligového pohára (na jeden zápas):
Derby County – FC Chelsea 1:3, do semifinále postúpila Chelsea
Sheffield United – Southampton 1:0, do semifinále postúpil Sheffield United

debata chyba
Viac na túto tému: #Petr Čech #Derby County #Kurt Zouma #Chelsea FC