Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss: Som maximalista, chcel som aj titul

Futbalisti Kajratu Almaty, ktorých vedie slovenský tréner Vladimír Weiss, síce nevybojovali kazašský titul, ale uplynulú sobotu sa tešili v Astane zo zisku Kazašského pohára. Vo finále zdolali Aktobe 4:1. Celý zápas odohrala aj slovenská opora mužstva, obranca Ľubomír Michalík.

23.11.2014 18:50
Vladimír Weiss Foto:
Tréner Vladimír Weiss.
debata

„Už veľa rokov klub nezískal nijakú trofej. To je pekný darček k šesťdesiatemu výročiu jeho existencie,“ zdôraznil pre klubový web bratislavský rodák. Weissa stále mrzí, že mužstvu nevyšiel útok na titul. Keď prišiel do klubu dvojnásobného kazažského šampióna, niekoľko rokov sa potácal na konci tabuľky.

Pred rokom ho vytiahol na tretie miesto a toto umiestenie pred niekoľkými dňami obhájil, hoci pred finišom jeho tím viedol tabuľku. Dva záverečné súboje mu nevyšli, tesne v nich podľahol najväčším súperom – druhému Aktobe 0:1 a Astane, ktorá získala titul, 2:3.

„Som tréner maximalista a chcel som aj titul,“ priznal Weiss. „Škoda, že sme podľahli v rozhodujúcom zápase v Astane. Súper sa stal zaslúžene majstrom, ale my sme si zaslúžili druhé miesto, čo by bol dobrý výsledok. Náš tím ukázal najkrajší futbal v Kazachstane. Všetko závisí od toho, s akým materiálom tréner pracuje. To nie je len o peniazoch, ale aj o podmienkach, hráčoch, fanúšikoch, podpore vedenia. Mnohé sa nám podarilo, prehrali sme až v samom závere.“

Slovenský kouč zdôraznil, že čas Kajratu v domácej súťaži príde. Pred pohárovým finále však naznačil, že by to mohol byť aj jeho posledný zápas na lavičke mužstva, hoci má zmluvu ešte na rok. Ani tesne po finálovom úspechu sa k možnému odchodu nevyjadril, rozhodne sa v najbližších dňoch. Na otázku, či by mohol viesť aj iný kazašský klub, odpovedal: „Nikdy by som netrénoval v Kazachstane iný tím ako Kajrat.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss #Kajrat Almaty