Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Naivný Arsenal prehral v lige doma po 15 mesiacoch

Arsenal Londýn prehral doma v najvyššej anglickej dlhodobej súťaži Premier League prvý raz po 15 mesiacoch, v sobotu sa o to v 12. kole ročníka 2014/2015 postaral jeden z jeho tradičných rivalov.

23.11.2014 13:16
Arséne Wenger Foto:
Arséne Wenger.
debata

Manchester United triumfoval v britskej metropole 2:1. K vlastencu obrancu Kierana Gibbsa z 56. min pridal v 85. min poistku Wayne Rooney a napokon sa aj zišla, keďže hlboko v nadstavenom čase všetko ešte trochu zdramatizoval Olivier Giroud.

Zverenci Louisa van Gaala zvíťazili v tejto ligovej sezóne vonku prvý raz a posunuli sa na štvrtú priečku v tabuľke s odstupom 13 bodov na iný londýnsky tím FC Chelsea. „Červení diabli“ triumfovali druhý raz v rade. Naopak, „kanonieri“ inkasovali druhú prehru za sebou a sú na ôsmej pozícii 15 bodov za lídrom a mestským rivalom. Je to ich najhorší štart za 32 rokov. V sobotu doplatili zverenci Arséna Wengera najmä to, že nič nevyťažili z prevahy a príležitostí pred zmenou strán. V bránke hostí čaroval španielsky rekonvalescent David de Gea.

„Som veľmi sklamaný. Počínali sme si trochu naivne,“ povzdychol si Wenger a dodal: „Nestáva sa často, aby sme proti tomuto súperovi mali takúto prevahu. Neboli sme však dostatočne efektívni.“

Domácim sa zranil gólman Wojciech Szczesny (v oblasti rebier), z trávnika išiel v 59. min, nahradil ho Damián Emiliano Martínez. Nútene išiel predčasne dolu aj Jack Wilshere. „Je to členok a zatiaľ neviem, do akej miery to bude vážne. Wojciech bude v poriadku,“ skonštatoval francúzsky kouč, ktorého posielali ojedinelé výkriky z tribún preč.

Arsenal predtým prešustroval náskok 3:0 proti belgickému Anderlechtu Brusel (3:3) v Lige majstrov a dostal dva góly od Swansea (1:2) v záverečnej štvrťhodine ligového súboja. V stredu v LM privíta Borussiu Dortmund.

„Najmä v prvom polčase sa nám podarilo prestáť hromy – blesky. Uvedomovali sme si, že sami môžeme udierať z protiútokov. Vedeli sme, že súper je v takých situáciách náchylný k zlyhaniam,“ glosoval Rooney, ktorému nabil Ángel Di María. Manchester United nemal k dispozícii Daleyho Blinda a Radamela Falcaa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Wayne Rooney #Arséne Wenger #Arsenal Londýn