Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Balotelli konečne trafil a Liverpool otočil proti Swansea

Futbalisti FC Liverpool postúpili do štvrťfinále Ligového pohára, keď po dramatickej koncovke zdolali Swansea City 2:1. Slovenský obranca Martin Škrtel chýbal v základnej zostave The Reds a ani nestriedal.

29.10.2014 10:03
Mario Balotelli, Philippe Coutinho, Jordan... Foto: ,
Mariovi Balotellimu gratulujú ku gólu Philippe Coutinho (v strede) a Jordan Henderson.
debata

Hostia viedli ešte v 85. min 1:0 a zdalo sa, že Liverpool predĺži čiernu sériu bez víťazstva aj streleného gólu na tri zápasy. V 86. min však vyrovnal Mario Balotelli a v piatej minúte nadstaveného času hlavičkou rozhodol o víťazstve aj postupe domácich chorvátsky obranca Dejan Lovren. Domáci využili krátku presilovku o jedného hráča, keďže v druhej minúte nadstavenia videl červenú kartu argentínsky obranca hostí Federico Fernández.

Kontroverzný taliansky útočník Balotelli sa strelecky presadil po ôsmich zápasoch bez gólu a od svojho augustového príchodu na Anfield Road skóroval iba druhý raz. Pritom počas predzápasovej rozcvičky avizoval problémy s kolenom, aj preto ho tréner Bredan Rodgers poslal na trávnik až v 78. min. Osem minút mu potom trvalo, kým ľavačkou volejom z hranice „päťky“ po centri z pravej strany rozvlnil sieť.

"Toto je Mario. Odolný chlapec s veľkým talentom, ktorý tvrdo pracuje a túži po strelených góloch. V tomto zápase sa konečne dočkal,“ pochválil Balotelliho asistent trénera FC Liverpool Colin Pascoe. K údajnému zraneniu 24-ročného rodáka z Palerma Pascoe pre britské médiá povedal: "Niečo pocítil v kolene, preto musel za fyzioterapeutom, aby ho pre istotu vyšetril. Bolo to v rámci prevencie. Je v poriadku.“

Hráči Swansea v sezóne 2012/2013 zvíťazili v rovnakej fáze Capital One Cupu v Liverpoole 3:1 a napokon získali aj cennú trofej. Teraz síce viedli od 65. min nad tým istým súperom pohotovým volejom Marvina Emnesa, ale z ich pohľadu víťazná história sa napokon neopakovala. Trénerovi Swansea Garymu Monkovi sa nepáčilo vylúčenie Fernándeza po zákroku na Coutinha. „Veril som, že rozhodca Stroud si to rozmyslí s tým vylúčením, noha hráča Liverpoolu bola vyššie ako nášho. Dúfam, že zodpovední si to pozrú zo záznamu a zaujmú nesúhlasné stanovisko. Nie som tu na to, aby som posudzoval rozhodcov, ale takéto veci sa nám stávajú týždeň čo týždeň,“ cituje Monka server Daily Mail.

Capital One Cup – 4. kolo:

MK Dons – Sheffield United 1:2
Bournemouth – West Bromwich Albion 2:1
Shrewsbury – Chelsea 1:2
Fulham – Derby County 2:5
FC Liverpool – Swansea City 2:1 – Martin Škrtel (FC Liverpool) nehral

debata chyba
Viac na túto tému: #Mario Balotelli #Martin Škrtel #FC Liverpool