Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík prebudil Neapol zo zlého sna

Skóroval v Lige majstrov, Európskej lige i reprezentačnom drese. Na prvý ligový gól novej sezóny si musel počkať až do uplynulého víkendu. Neváhal a strelil hneď dva.

27.10.2014 14:42
Marek Hamšík Foto: ,
Kapitán Neapola Marek Hamšík.
debata

Po tom, ako Marek Hamšík odrovnal dvomi presnými zásahmi v boji o kvalifikačné body Bielorusko (3:1), predviedol sa v rovnakom štýle aj v talianskej lige. V zápase ôsmeho kola, v ktorom Neapol privítal Hellas Verona, vyrovnal v predposlednej minúte prvého polčasu na 1:1. Po zmene strán zabezpečil domácemu favoritovi vedenie.

„Vstup do stretnuta pripomínal zlý sen. Od prvej minúty sme prehrávali. Potom sa však hralo už len na jednu bránku,“ vravel pre svoju oficiálnu stránku slovenský reprezentant.

Prvý gól Mareka Hamšíka v zápase s Hellasom Verona.

Pre Hamšíka to boli premiérové góly v aktuálnom ročníku Serie A. Potvrdil nimi, že je momentálne vo výbornej forme. Pritom ešte začiatkom mesiaca ho niektoré talianske médiá kritizovali, že v porovnaní s predošlými sezónami strieľa málo gólov.

„Hamšík je symbolom Neapola. Ľudia ho tu milujú, no momentálne má problémy so zakončením,“ tvrdil v rozhovore pre Pravdu Gianluca Monti, futbalový novinár z popredného talianskeho denníka Gazzetta dello Sport.

Po nedeli mnohým fanúšikom Neapola odľahlo. Výdych spokojnosti si akiste vychutnal aj ich kapitán. „Konečne to tam padlo,“ uviedol po zápase 27-ročný slovenský reprezentant, ktorý skóroval v doterajšom priebehu sezóny šesťkrát.

Okrem dvoch gólov v Bielorusku a cez víkend do siete Hellasu Verona, sa presadil aj v európskych pohároch. V play off Ligy majstrov prekonal brankára Bilbaa (k postupu to však Neapolčanom nestačilo).

Druhý gól Mareka Hamšíka v zápase s Hellasom Verona.

O streleckých schopnostiach Hamšíka sa presvedčili aj futbalisti bratislavského Slovana. Na Pasienkoch sa Hamšík postaral o víťazný gól SSC (2:0).

Poistku vtedy pridal Gonzálo Higuaín, ktorý zažiaril aj v nedeľu večer. Výborný výkon podčiarkol hetrikom a najvýraznejšou mierou prispel k vysokému vítazstvu Benitézových zverencov 6:2 (1:1). O zvyšný presný zásah sa postarala ďalšia posila z Realu Madrid – José Maria Callejón.

Prihral mu naň Hamšík, ktorý bol najaktívnejším mužom domácej zostavy. O strelu sa pokúsil sedemkrát, päť pokusov namieril na bránku.

„Toto víťazstvo sme nesmierne potrebovali. Verím, že nám pomôže. Veľkú radosť mám však aj z výkonu Higuaína,“ tešil sa Hamšík, ktorý nastrieľal v Serii A rovných sedemdesiat gólov.

Najviac z nich dosiahol v sezóne 2009/2010, keď sa strelecky presadil dvanásťkrát. Naopak, najmenej plodný bol pre neho vlaňajšok, keď prekonal súperových brankárov sedemkrát.

Hamšíkove góly bude potrebovať tretí tím z minulého ročníka talianskej ligy aj tento týždeň. Na Neapol čakajú hneď dva zápasy.

Už v stredu sa predstaví na ihrisku Atalanty Bergamo, v sobotu privíta v ligovom šlágri rímske AS – druhé mužstvo tabuľky. Neapolčanom v nej patrí siedma priečka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol