Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Suárez? Bol jedným z najlepších, chválil navrátilca tréner Barcelony

Futbalový útočník FC Barcelona Luis Suárez po návrate zo štvormesačného trestu od FIFA podal v sobotňajšom El Clásicu proti Realu Madrid solídny výkon.

25.10.2014 22:08
Luis Suárez Foto: ,
Uruguajský kanonier Luis Suárez nastúpil v základnej zostave FC Barcelona.
debata (1)

Barca síce prehrala 1:3, ale Uruguajčan patril medzi jej najnebezpečnejších hráčov. Dvadsaťsedemročný rodák zo Salta prihral na otvárací presný zásah Neymarovi, ktorý sa šikovne uvoľnil cez dvoch obrancov „bieleho baletu“ a presne zakončil. „Suárez hral dobre. Ukázal viac rýchlosti, ako som od neho čakal. Je to dôležitý hráč, ktorý vie, ako hráme,“ povedal tréner Barcelony Luis Enrique na margo Suárezovho výkonu.

Gólový zostrih zápasu

Od momentu, ako Barca strelila gól, bol zápas okrem jednej hosťujúcej šance v plnej réžii Madridčanov. Tí vyrovnali ešte pred polčasovou prestávkou a po zmene strán definitívne zlomili odpor súpera. Suárez napokon zišiel z ihriska v 69. min, keď ho vystriedal Pedro Rodríguez. „Stiahol som ho, pretože som si myslel, že záverečná polhodina by mohla byť pre neho ťažká,“ komentoval svoje rozhodnutie Luis Enrique.

Uruguajský útočník nútene pauzoval od júnových MS 2014 v Brazílii, keď v súboji s Talianskom pohrýzol obrancu súpera Giorgia Chielliniho. FIFA sa so Suárezom nemaznala a naparila mu štvormesačný zákaz na klubovej úrovni. Barcelona ho napriek tomu kúpila z FC Liverpool za astronomických 97 miliónov eur.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Luis Suaréz #fc barcelona