Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prichádza El Clásico. Katalánsku obranu preverí ofenzíva Realu

Futbalový rokenrol proti legendárnej tiki-taka. Útočná smršť kráľovského veľkoklubu nastúpi proti skalopevnej katalánskej defenzíve.

25.10.2014 10:00
real madrid Foto: ,
Hráči Realu Madrid sa tešia z výhry.
debata

Obe mužstvá majú v súčasnosti skvelú fazónu. Real Madrid sa po dvoch prehrách z úvodných troch zápasov naladil na víťaznú vlnu. Vyhral v posledných ôsmich dueloch, v ktorých zaznamenal úctyhodných 35 gólov.

Cristiano Ronaldo vedie tabuľku strelcov s pätnástimi zásahmi. Rovnaký počet nastrieľalo aj barcelonské duo Messi a Neymar. FC Barcelona je na čele ligovej tabuľky bez inkasovaného gólu a brankár Claudio Bravo ťahá sériu 720 minút bez gólu. Real stráca na svojho rivala štyri body. „Bude to určite veľká šou a som šťastný, že na ňu mám lístok,“ povedal tréner Realu Carlo Ancelotti.

Premiéru v katalánskom drese si môže odkrútiť Luis Suárez. Na súťažný trávnik sa vracia po treste za uhryznutie talianskeho obrancu Giorgia Chielliniho počas súboja na MS 2014 v Brazílii. „Určite ho pošlem na ihrisko. Na koľko minút, však neviem,“ tvrdí kouč Luis Enrique.

V súvislosti s Uruguajčanom si pripravili španielske stávkové kancelárie zaujímavé tipy. Na to, že uhryzne Cristiana Ronalda je kurz 51. Pri Sergiovi Ramosovi či Pepem koeficient klesol na 21.

Oba tímy sa na El Clásico naladili víťazstvom v Lige majstrov. Kým Barcelona v utorok zdolala Ajax Amsterdam 3:1, Real zvíťazil o deň neskôr v Liverpoole 3:0. Madridčanom sa nepozdáva sobotňajší výkop. „Je to najdôležitejší zápas jesene. Je rozdiel regenerovať dva alebo tri dni. Napriek tomu nastúpime a zvíťazíme,“ vyhlásil Ronaldo.

Real sa musí zaobísť bez zraneného krídelníka Garetha Balea. Pripravený už bude obranca Sergio Ramos. Barcelona môže počítať s uzdraveným stredopoliarom Sergiom Busquetsom.

Druhý najsledovanejší futbalový zápas na svete – po finále Ligy majstrov – si futbaloví nadšenci zo Štadióna Santiaga Bernabéua v Madride vychutnajú už dnes o 18.00. Priamy prenos vysiela televízna stanica Sport 1.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #fc barcelona