Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Van Gaal verí, že Chelsea ešte doženie. Už som to niekoľkokrát dokázal, tvrdí

Tréner Manchestru United Louis van Gaal stále verí, že so svojimi futbalistami dokáže v anglickej lige dohnať vedúcu Chelsea, hoci v pondelňajšej dohrávke "Červení diabli" len remizovali 2:2 s West Bromwichom. Holandský kouč si vraj môže dovoliť byť arogantný, pretože už v minulosti desaťbodovú stratu stiahol.

21.10.2014 11:46
Louis van Gaal Foto: ,
Napätý Louis van Gaal na lavičke Manchestru United.
debata

„Dokážeme dohnať Chelsea? Je to možné, ale ťažko povedať. Môžete o mne pokojne hovoriť, že som arogantný, ale už som to v minulosti niekoľkokrát dokázal,“ povedal Van Gaal novinárom po zápase ôsmeho kola Premier League.

S výkonom svojho tímu proti WBA bol spokojný, hoci bod zachránil až v 87. minúte Daley Blind. „Odohrali sme najlepší zápas v sezóne, ale výsledok je nedostatočný. Mohli sme vyhrať, ale to sa v našom svete nepočíta,“ uviedol šesťdesiattriročný tréner, ktorý čaká na prvé vonkajšie víťazstvo v ročníku.

Manchester mal na štadióne Hawthorns väčšie držanie lopty a oveľa viac striel, ale v obrane niekoľkokrát chyboval a domáci skórovali z oboch svojich pokusov. „Musím byť šťastný, že sme si vytvorili veľa šancí a West Brom mal len dve. Tie sme súperovi ponúkli svojimi chybami, čo je škoda, pretože víťazstvo by pre nás znamenalo nový začiatok,“ ľutoval Van Gaal.

V tabuľke šiesty Manchester má pred sebou dva mimoriadne ťažké zápasy. Cez víkend ich čaká šláger s vedúcou Chelsea a v ďalšom kole manchesterské derby s majstrovským City. „Bude to niečo úplne iné. Je to neporovnateľné s West Bromwichom. Myslím, že Chelsea je iná úroveň, čo platí aj o City. Uvidíme, či ich dokážeme poraziť. Po týchto zápasoch vám poviem áno, či nie,“ dodal Van Gaal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Louis van Gaal #Chelsea FC