Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Real je pred El Clásicom nezastaviteľný

V posledných piatich ligových zápasoch nastrieľali súperom dvadsaťpäť gólov. Vo dvoch dueloch Ligy majstrov pridali ďalších sedem. Žiaden iný tím na svete sa nemôže v súčasnosti pochváliť takou dominanciou.

19.10.2014 16:07
real madrid Foto: ,
Hráči Realu Madrid sa tešia z výhry nad Levante.
debata

Napriek tomu, že futbalistom Realu Madrid vstup do sezóny nevyšiel (v úvodných troch kolách dvakrát prehrali), nemá ich gólostroj v posledných týždňoch na európskych trávnikoch konkurenciu. Výnimočnú formu potvrdil španielsky veľkoklub počas uplynulého týždňa, keď zvíťazil vo 8. kole Primera división na trávniku Levante presvedčivo 5:0 (2:0).

„Hráme výborne, momentálne som s našimi výkonmi naozaj spokojný. Musíme však naďalej tvrdo pracovať. Pre súperov budeme totiž čoraz väčšou výzvou a tak bude každý ďalší zápas pre nás náročnejší,“ vyhlásil po záverečnom hvizde Ancelotti.

Víťaz Ligy majstrov z lanskej sezóny nastrieľal v tomto ročníku španielskej ligy už tridsať gólov – najviac v súťaži. O rovnú polovicu sa postaral Cristiano Ronaldo. Najlepší futbalista planéty skóroval už v siedmich po sebe idúcich dueloch, v sobotu sa strelecky presadil dvakrát a suverénne vedie tabuľku strelcov. Dvojica barcelonských kanonierov – Lionel Messi a Neymar výrazne zaostávajú. Kým Brazílčan zaznamenal osem presných zásahov, Argentínčan o jeden menej.

„V podstate ani nie je možné, aby strieľal viac gólov. Verím, že takú skvelú formu si udrží aj naďalej. Úlohou jeho spoluhráčov je, aby mu v tom maximálne pomohli. Ronaldo je pre nás kľúčom k úspechu,“ vyjadril sa Ancelotti.

Portugalčan bude pre talianskeho stratéga mimoriadne dôležitý najmä počas tohto týždňa. Real si najprv zmeria sily v šlágri Ligy majstrov s Liverpoolom a cez víkend absolvuje jeden z vrcholov sezóny. Pred vlastnými fanúšikmi privíta v slávnom El Clásicu súpera z Barcelony.

Pre domácich bude katalánsky rival opäť veľkou výzvou. Barcelončania pricestujú do Madridu v pozícii lídra tabuľky a tímu, ktorý v predošlých ôsmich ligových zápasoch ani raz neinkasoval. Naposledy zdolali zverenci Luisa Enriqueho Eiber hladko 3:0.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Primera Division