Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blýska sa v Bologni na lepšie časy? Futbalový tím kúpi hviezda NBA

Jeden z najlepších basketbalistov sveta Kobe Bryant je pripravený vstúpiť do vlastníckych štruktúr talianskeho futbalového klubu FC Bologna.

18.09.2014 17:36
Kobe Bryant Foto: ,
Kobe Bryant.
debata

Podľa denníka La Gazzetta dello Sport má 36-ročný rozohrávač Los Angeles Lakers ako člen zámorskej skupiny investorov na čele s Joeom Tacopinom prispieť k transakcii sumou okolo 350 000 eur.

Jeden z najlepších basketbalistov sveta Kobe Bryant je pripravený vstúpiť do vlastníckych štruktúr talianskeho futbalového klubu FC Bologna. Podľa denníka La Gazzetta dello Sport má 36-ročný rozohrávač Los Angeles Lakers ako člen zámorskej skupiny investorov na čele s Joeom Tacopinom prispieť k transakcii sumou okolo 350 000 eur.

Celý obchod by mal vyjsť na približne 20 miliónov, podieľať na ňom by sa mal aj kanadsko-taliansky podnikateľ Joey Saputo vlastniaci klub futbalovej MLS Montreal Impact

Bolognu F.C. 1909 založili pred 105 rokmi a aktuálne jej A-tím je v druhej najvyššej talianskej súťaži Serie B, kam zostúpil z elitnej ligy v uplynulej sezóne. Naposledy v ňom pôsobil slovenský ľavák Marek Čech.

Bryant má k Taliansku blízko, strávil tam veľkú časť detstva a asi ako každému šarvancovi na Apeninskom polostrove mu učarovala futbalová lopta. Obdivoval AC Miláno. Čo sa mesta Bologna týka, počas výluky v NBA v úvode sezóny 2011/2012 sa snažil Kobeho do tamojšieho basketbalového klubu Virtus všemožne prilákať majiteľ Claudio Sabatini.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kobe Bryant #FC Bologna