Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Barcelona si znovu uctí Vilanovu. Pomenuje po ňom ihrisko

Nielen dresmi s nápisom "Tito, navždy večný", v ktorých hráči nastúpili na zápas proti Getafe krátko po jeho smrti, ale najnovšie aj premenovaním hlavného tréningového ihriska si španielsky futbalový klub FC Barcelona uctí pamiatku svojho zosnulého trénera Tita Vilanovu.

17.09.2014 09:21
Tito Vilanova Foto: ,
Tito Vilanova.
debata

Španielsky kouč podľahol ťažkej chorobe 25. apríla vo veku 45 rokov. Zhubné ochorenie slinných žliaz mu diagnostikovali v novembri 2011, keď bol v Barcelone asistentom Pepa Guardiolu. Odvtedy sa podrobil dvom chirurgickým zákrokom, tesne pred smrťou nasledoval tretí, ale neodvrátil najhoršie. Funkcie trénera FCB sa Vilanova vzdal pre zdravotné problémy v júli 2013, nahradil ho Gerardo Martino.

Francesc Vilanova i Bayó, ako znie celé meno niekdajšieho stredopoliara, počas vlastnej hráčskej kariéry hájil farby barcelonskej rezervy, za prvé mužstvo si nikdy nezahral. Pôsobil aj v Celte Vigo, Malorke, Elche a niekoľkých menších kluboch.

Vilanova sa vydal na trénerskú dráhu v roku 2003 v malom katalánskom mestečku Palafrugell. Následne pôsobil ako športový riaditeľ FC Terrassa. V roku 2007 jeho kroky viedli do FC Barcelona, kde sa ako asistent trénera cez B-mužstvo postupne prepracoval do áčka. Spoločne s Pepom Guardiolom sa podieľal na úspešnom období katalánskeho klubu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tito Vilanova