Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Drahé nákupy sa začínajú United vyplácať

Manchester United konečne urobil svojím fanúšikom radosť. Najúspešnejší anglický klub si v novej sezóne pripísal prvé víťazstvo. Vo 4. kole Premier League si zverenci Louisa van Gaala poradili s Queens Parkom Rangers, ktorý zdolali vysoko 4:0.

15.09.2014 13:00
debata
zväčšiť Fanúšik Manchestru United. Foto: SITA/AP
Manchester United Fanúšik Manchestru United.

„Výsledok je skvelý. Môžeme však hrať ešte lepšie,“ hodnotil holandský tréner. Dvadsaťnásobný anglický šampión čakal na premiérové víťazstvo v novom ročníku príliš dlho. Napriek tomu, že nemal náročný žreb. V lige podľahol na domácej pôde Swansea (1:2), zo Sunderlandu (1:1) i Burnley (0:0) sa vracal len s bodom. Navyše, v druhom kole Ligového pohára hanebne prehral na ihrisku treťoligového Milton Keynes Dons (0:4).

„Myslím si, že na všetky nezdary by sme mali zabudnúť. Už pred zápasom som vravel, aby sme mysleli len na nový a lepší štart. Vyšiel nám skvele,“ vravel pre klubovú stránku Van Gaal.

V súboji s Queens Parkom naplno zabrali jeho nové akvizície. Najmä Angel Di Maria. Argentínska hviezda, ktorá prišla za 75-miliónov eur z Realu Madrid, sa postarala o otvárací gól zápasu a pri ďalších dvoch zohrala taktiež dôležitú úlohu.

„Bol pri troch góloch. Hral naozaj skvele,“ pochválil hrdinu zápasu Van Gaal, ktorého potešila aj ďalšia z posíl do stredu poľa. O druhý presný zásah sa totiž postaral Ander Herrera, ktorý prišiel z Bilbaa za 36-miliónov eur.

Viac ako 75-tisíc fanúšikom na Old Trafforde sa predviedli aj ďalšie posily. Premiéru v základnej zostave absolvovali holandský obranca Daley Blind (za 14-miliónov z Ajaxu Amsterdam), argentínsky stopér Marcos Rojo (za 20-miliónov zo Sportingu Lisabon) a kolumbijské útočné eso Radamel Falcao (za 7-miliónov na ročné hosťovanie z AS Monaco).

Real nezvládol ani mestské derby

Víťaz minulého ročníka Ligy majstrov sa na štarte novej sezóny trápi. Futbalisti Realu Madrid nazbierali v úvodných troch kolách španielskej ligy len tri body. Po prehre v San Sebastiane vyšli naprázdno aj druhý raz v rade. V mestskom derby nestačili zverenci Carla Ancelottiho na majstrovské Atlético. Na vlastnom štadióne mu podľahli 1:2.

„Vstup do sezóny sme si predstavovali úplne inak. Musíme sa upokojiť a zlepšiť sa,“ vyhlásil na tlačovej besede Ancelotti. Na rozdiel od Realu nezaváhala Barcelona, ktorá má po troch kolách ako jediná v súťaži plný počet bodov. Katalánsky veľkoklub spasil v súboji s Bilbaom (2:0) dvomi gólmi zo záverečnej desaťminútovky Neymar.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Louis van Gaal