Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kto zarába v Bayerne Mníchov 250 eur mesačne?

Gianluca Gaudino presvedčil trénera Pepa Guardiolu a v novej sezóne sa začlenil do širšieho kádra A-tímu Bayernu Mníchov, ale profesionálneho kontraktu sa mladý futbalista zatiaľ nedočkal.

12.09.2014 16:26
Gianluca Gaudino Foto: ,
Gianluca Gaudino (vpravo) v súboji s Cirom Immobilem z Dortmundu.
debata

Sedemnásťročný produkt bavorskej akadémie a syn bývalej stuttgartskej hviezdy Maurizia Gaudina debutoval v drese nemeckého majstra 13. augusta 2014 v superpohári proti Borussii Dortmund, ligovú premiéru si mladý záložník odkrútil v prvom kole bundesligy 2014/2015 proti VfL Wolfsburg.

Gaudino junior dostáva od klubu mesačne 250 eur, kým jeho súčasní kolegovia berú tritisíc- až štyritisícnásobne viac. Mario Götze, Franck Ribéry, Philipp Lahm či Bastian Schweinsteiger zarábajú 10 až 12 miliónov ročne.

Otec Maurizio, zároveň hráčov poradca, to teraz nerieši. „Kedykoľvek sa objaví od klubu ponuka, budeme rokovať. Teraz je dôležité, že s mužstvom môže trénovať a rozvíjať svoj talent. Ostatné príde samo,“ povedal Maurizio Gaudino a dodal: „Videl som, že futbal vie hrať. V duchu som si vravel, že má kvalitu, ale nepovedal som mu to. Bola moja slobodná vôľa stať sa profifutbalistom, tak by to malo byť aj v jeho prípade,“ poznamenal podľa Süddeutsche Zeitung.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov