Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

United dotiahli ďalšiu superhviezdu. Spasí Falcao tápajúceho giganta?

Kolumbijský útočník Radamel Falcao bude hrať za Manchester United. Trápiaci sa anglický klub získal dvadsaťosemročného futbalistu na hosťovanie do konca sezóny z Monaka. Podľa serveru BBC bude transfer dokončený po zdravotnej prehliadke.

01.09.2014 11:58
Radamel Falcao Foto: ,
Radamel Falcao.
debata

Oba kluby sa už dohodli na podmienkach hosťovania, pre AP to potvrdil zdroj blízky rokovaniam. United za Falcaa zaplatia 9 miliónov dolárov.

Falcao v Monaku pôsobil od vlaňajšieho mája, do kniežacieho klubu prišiel za zhruba 50 miliónov eur z Atlética Madrid. So španielskym klubom vyhral Európsku ligu, v ktorej triumfoval aj s Portom. V oboch prípadoch sa navyše stal najlepším strelcom súťaže.

Za Monaco odohral Falcao dvadsať zápasov a strelil jedenásť gólov. V kolumbijskej reprezentácii má bilanciu 51 zápasov a 20 gólov, na majstrovstvách sveta však útočník, o ktorého údajne stáli aj Manchester City, Arsenal, Real Madrid a Juventus, chýbal kvôli zraneniu kolena.

V útoku manchesterského celku, ktorý v troch kolách novej sezóny anglickej ligy ešte nevyhral, sa Falcao stretne s Robinom van Persiem a Waynom Rooneym.

United nemajú za sebou najlepší vstup do súťažnej sezóny. V štyroch stretnutiach pod vedením Louisa van Gaala, ktorý nahradil prepusteného Davida Moyesa, ani raz nevyhrali. V sobotu remizovali 0:0 s Burnley a trápia sa predovšetkým v koncovke.

Real získal z Manchestru United Chicharita

Mexický futbalista Javier Hernández bude do konca sezóny hosťovať z Manchestru United v Reale Madrid. Biely balet má zároveň opciu na kúpu útočníka, ktorý je známy pod prezývkou Chicharito. Detaily a finančné podrobnosti prestupu nie sú známe.

Madridčania oznámili príchod Mexičana pár hodín pred koncom prestupového obdobia. Dvadsaťšesťročný Hernández reprezentoval svoju krajinu na nedávnych majstrovstvách sveta, strelil na nich jeden gól. Chicharito bol hráčom Manchestru United posledné štyri sezóny. Na hrote útoku Realu by mohol dostávať šancu s Karimom Benzemom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Radamel Falcao