Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hubočan zostáva v Rusku, posilní Dynamo Moskva

Slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan mení klub v ruskej najvyššej súťaži, zo Zenitu Petrohrad sa sťahuje do Dynama Moskva.

29.08.2014 15:02 , aktualizované: 16:54
Slovensko, Grécko Foto: ,
Tomáš Hubočan (vpravo) v reprezentačnom drese.
debata

Hubočan podpísal zmluvu na tri roky. Prestupová suma je 4,5 milióna eur, uvádza sa v komuniké spoločnosti Stars and Friends.

„Udialo sa to veľmi rýchlo, všetko sme, našťastie, zvládli. V Zenite som, žiaľ v ostatnom čase nedostával príležitosť. Prestup do Dynama je pre mňa výzva, aby som mohol v mojej kariére rásť – nová motivácia, nové možnosti po tom, ako som v Zenite nehrával. Bol som tam dlho a strávil som v Petrohrade krásne chvíle, ale takýto je futbalový život. Na Zenit budem spomínať iba v dobrom. Na spoluprácu s Dynamom sa však veľmi teším. Je to vojenský klub, ktorý má bohatú históriu. Každý rok bojuje o najvyššie priečky, snaží sa získať titul a má vysoké ciele. Hráči sú takisto veľmi kvalitní. Zajtra budem mať oficiálne predstavenie a potom odletím s tímom na zápas do Krasnodaru,“ povedal krátko po podpise zmluvy Tomáš Hubočan.

„V Zenite si Tomáš svojimi spoľahlivými výkonmi vybudoval výborné meno a teraz prišla ponuka z Dynama Moskva. Bola obojstranne vynikajúca. Myslím si teda, že všetky strany sú spokojné,“ povedal Karol Csontó z firmy Stars and Friends, ktorá prestup sprostredkovala.

Stredný či ľavý obranca Hubočan pôsobil pri Neve od februára 2008. V drese Zenitu odohral 174 oficiálnych stretnutí, s petrohradským mužstvom sa stal ruským šampiónom, víťazom národnej pohárovej súťaže, ruského aj európskeho Superpohára.

Dvadsaťosemročného slovenského beka predstaví Dynamo Moskva ako novú defenzívnu posilu v sobotu po 13.00 h SELČ na báze v Novogorsku, referuje ITAR-TASS.

V novom pôsobisku si Hubočan zahrá v Európskej lige UEFA 2014/2015, Dynamo Moskva sa v skupinovej fáze predstaví proti holandskému Eindhovenu, gréckemu Panathinaikosu Atény a portugalskému tímu Estoril Praia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dynamo Moskva #Zenit Petrohrad #Tomáš Hubočan