Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rodgers: Pre Balotelliho to je azda posledná šanca vo veľkom klube

Tréner Manchestru City Manuel Pellegrini po ligovom víťazstve nad Liverpoolom vyhlásil, že pondelkový domáci triumf 3:1 má cenu šiestich bodov. Kouč úradujúceho šampióna považuje futbalistov "Reds" rovnako ako v minulej sezóne za veľkého konkurenta v boji o anglický titul.

26.08.2014 12:42
Adam Lallana, Mario Balotelli Foto: ,
Adam Lallana a Mario Balotelli na zápase Manchester City - Liverpool sedeli iba na tribúne.
debata

„Pre mňa sú to zápasy o šesť bodov – hlavne, keď hráte doma. Liverpool je silný tím a jeden z kandidátov na titul. Mali sme ťažký štart do sezóny, takže je dôležité, že sme vyhrali aj druhé stretnutie,“ povedal novinárom Pellegrini.

„Pracovali sme tvrdo bez lopty po celých 95 minút. Keď hráte proti súperovi, ako je Liverpool, musíte hrať s koncentráciou a intenzitou. Teší ma spôsob hry celého mužstva,“ pridal čílsky kouč.

Pochválil autora dvoch gólov Stevana Jovetiča, ktorý sa v minulom ročníku po príchode z Fiorentiny dlho trápil. „Som rád a nielen za jeho góly. Pracoval celý zápas aj bez lopty. Minulá sezóna pre neho bola veľmi nešťastná, ale ja som nikdy nezapochyboval o jeho kvalitách. Mal podarenú prípravu a je dobre, že takto začal novú sezónu,“ ocenil Pellegrini.

Jeho náprotivkovi Brendanovi Rodgersovi bolo ľúto inkasovaných gólov v 41. a 55. minúte. „Myslím, že prvých štyridsať minút sme boli lepším tímom, ale na konci polčasu sme trochu vypli. Stav 0:2 bol potom pre nás ťažký,“ konštatoval kouč Liverpoolu.

Dúfa, že čerstvá ofenzívna posila z AC Miláno Mario Balotelli úradujúcemu vicemajsterovi pomôže. „Má obrovský potenciál, ale potrebuje predvádzať konštantné výkony. Ak to dokáže, budeme mať jedného super hráča,“ vyhlásil Rodgers.

Balotelliho predchádza povesť problémového futbalistu s opakujúcimi sa výstrelkami na ihrisku i mimo neho. "Sme rodinným klubom so silnými hodnotami a správanie je u nás veľmi dôležité. Mario je šikovný chlapec. Rozumie tomu, že je v určitej fáze svojej kariéry a chápe, že toto je pravdepodobne jeho posledná šanca vo veľkom klube. Musí sa usadiť a ukázať svoju dospelosť,"dodal Rodgers.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #manchester city #Brendan Rodgers #Manuel Pellegrini