Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mourinho chváli Čecha, do bránky by ho mohol vrátiť počas septembra

Tréner futbalistov Chelsea José Mourinho ocenil prístup Petra Čecha, ktorý začal novú sezónu anglickej ligy ako dvojka Thibauta Courtoisa.

22.08.2014 19:34
Petr Čech Foto: ,
Brankár FC Chelsea Petr Čech.
debata

Portugalský kouč uznal, že český gólman nie je úplne šťastný v novej úlohe, a nepriamo mu sľúbil šancu v nabitom septembrovom programe.

„Petr je absolútny profesionál a na tréningu pracuje ako vždy. Jeho správanie bolo fantastické,“ povedal Mourinho na tlačovej konferencii.

Čech po desiatich rokoch v Chelsea začal úvodné kolo Premier League prvýkrát len na striedačke. V zápase s Burnley (3:1) chytal debutujúci Courtois a mladý Belgičan by mal nastúpiť aj v sobotu na Stamford Bridge proti ďalšiemu nováčikovi Leicesteru.

„Či je (Čech) úplne šťastný? To si nemyslím. Toto obdobie je ťažké pre hráčov aj pre mňa, pretože hráme iba jeden zápas týždenne,“ konštatoval Mourinho.

Tridsaťdvaročného Čecha, ktorý je spájaný s letným odchodom do Monaka či Parižu St. Germain, chce v londýnskom klube ďalej udržať. V nasledujúcom mesiaci, keď sa rozbehne aj skupinová fáza Ligy majstrov, vraj dá šancu viacerým futbalistom Chelsea.

„V septembri s tromi zápasmi v týždni sa bude točiť zostava a všetci budú hrať. To bude jednoduchšie obdobie pre hráčov aj pre mňa,“ dodal bývalý kouč Porta, Interu Miláno alebo Realu Madrid.

debata chyba
Viac na túto tému: #José Mourinho #Chelsea FC