Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nová tvár Realu sa zaradí k najdrahším na svete

Keď sa pred štyrmi rokmi sťahoval z Južnej Ameriky do Európy, zaplatilo za neho vedenie Porta argentínskemu Banfieldu päť miliónov eur.

21.07.2014 21:22
James Rodríguez Foto: ,
James Rodríguez.
debata (1)

Odvtedy vzrástla jeho cena pätnásťnásobne, vďaka čomu by sa mal zaradiť k najdrahším hráčom futbalovej histórie. Po boku Garetha Balea či Cristiana Ronalda.

Futbaloví fanúšikovia sa v najbližších dňoch dočkajú ďalšieho výnimočného prestupu. Podľa španielskych médií sa najnovšou posilou Realu Madrid stane James Rodriguéz. Španielsky vicemajster by mal vyplatiť Monacu za kolumbijského útočníka 75 – 80 miliónov eur. V historickej tabuľke najdrahších transferov sa tak najlepší strelec tohtoročných majstrovstiev sveta (6 gólov) zaradí na štvrtú priečku.

„Oba kluby sa na všetkom podstatnom dohodli, rokujú už len o detailoch. Ak všetko pôjde dobre, Real svoju novú tvár čoskoro oficiálne predstaví,“ tvrdí Marca.

Podľa španielskeho denníka podpíše 23-ročný krídelník na Santiago Bernabeu zmluvu do roku 2020. Jeho sezónny plat sa vyšplhá do výšky siedmich miliónov eur. Správy o prestupe Rodriguéza do najslávnejšieho klubu planéty potvrdzujú aj fotografie na sociálnych sieťach. Niektoré obchody v Madride už ponúkali dresy Realu s menom Kolumbijčana.

Zdá sa, že zmierení s odchodom svojej hviezdy sú aj v Monacu. „Vždy sme hovorili, že Jamesa nechceme stratiť. Nikto však nie je nepredajný,“ naznačil Vadim Vailjev, jeden z členov vedenia francúzskeho vicemajstra.

Rodákovi z Cúcuty sa prestupom do Realu splní sen. Keď sa ho počas svetového šampionátu jeden z novinárov opýtal, či by si radšej zahral v Barcelone alebo Reale, jeho odpoveď znela jednoznačne.

„Radšej mám určite Madrid,“ odvetil sebavedomý mladík, ktorý zmení pôsobisko hneď po roku. Pred lanskou sezónou sa totiž sťahoval z Porta do Monaca, ktoré za neho neváhalo poslať na účet portugalského veľkoklubu 45 miliónov eur.

Investované peniaze sa klubu z malého kniežatstva vyplatili. Rodriguéz bol najlepším hráčom nováčika v minulom ročníku Ligue 1. K druhému miestu v tabuľke mu pomohol desiatimi presnými zásahmi a dvanástimi gólovými prihrávkami.

„James je obrovský talent. Dokáže veci, ktoré sa vymykajú z bežného priemeru. Bez problémov ho postavím na jednu úroveň s Messim, Maradonom či Suárezom,“ povedal o Rodriguézovi po osemfinálovom zápase na majstrovstvách sveta Óscar Tabaréz, tréner Uruguaja.

Aj po Rodriguézovom prestupe zostane najdrahším hráčom v dejinách futbalu Walesan Gareth Bale, za ktorého zaplatil Real Madrid vlani Tottenhamu rekordných sto miliónov eur. Zaujímavosťou je, že o päť najdrahších transferov sa postarali Real s Barcelonou.

Najdrahšie prestupy v histórii futbalu
Gareth Bale 2013 Tottenham Real Madrid 100
Cristiano Ronaldo 2009 Man. U. Real Madrid 94
Luis Suárez 2014 Liverpool FC Barcelona 94
Zlatan Ibrahimovič 2009 Inter Miláno FC Barcelona 70
Kaká 2009 AC Miláno Real Madrid 70

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #James Rodríguez