Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Moyes ďakuje za šancu v United. Rozumiem frustrácii fanúšikov, vraví

Deň po prepustení z funkcie hlavného trénera futbalistov Manchestru United vydal David Moyes oficiálne stanovisko, v ktorom sa napriek predčasnému ukončeniu spolupráce poďakoval vedeniu "červených diablov".

23.04.2014 21:08
David Moyes Foto: ,
David Moyes máva divákom.
debata

Päťdesiatročný kouč prebral tím z Old Traffordu pred začiatkom tejto sezóny po Alexovi Fergusonovi, ktorý odstúpil z postu šéfa realizačného tímu po 27 rokoch. Moyes však nedokázal so svojimi zverencami nadviazať na úspechy jeho predchodcu.

„Vymenovanie za kouča jedného z najslávnejších klubov na svete Manchestru United bolo a zostane niečím, na čo budem navždy hrdý. Nastúpiť do funkcie po takom dlhom období úspechov a stability bolo nepochybne náročnou úlohou. Ja som však prijal túto nesmierne ťažkú výzvu a nikdy som to ani na sekundu neoľutoval. Zoznam trénerov Manchestru United obsahuje skvelé mená a ja som medzi nimi. Každý deň som pracoval naplno a to isté platí aj o ostatných členoch môjho realizačného tímu, patrí im obrovská vďaka za lojálnu prácu počas celej sezóny,“ uviedol škótsky kormidelník.

Manchester United je v tabuľke tri kolá pred koncom najvyššej anglickej súťaže až na siedmom mieste. Za vedúcim FC Liverpool zaostáva o priepastných 23 bodov, na miestenku v predkole LM 2014/2015 má 13-bodové manko a prvýkrát po 19 rokoch sa nepredstaví v kontinentálnom pohári číslo jeden. Moyes vlani podpísal kontrakt na šesť rokov, ale nevydržal vo funkcii ani rok. Do konca toho ročníka ho nahradil Ryan Giggs. Stále aktívneho waleského futbalistu by mohli vystriedať Holanďan Louis van Gaal, Nemec Jürgen Klopp, ale špekuluje sa aj o návrate Sira Alexa Fergusona.

„Počas celej doby môjho pôsobenia na lavičke United som bol absolútne oddaný klubu a snažil som sa o prebudovanie kádra nevyhnutné pre budúcnosť. Chceli sme ho dosiahnuť za pochodu a v dôsledku toho neboli výsledky a výkony Manchestru United také, na aké sú jeho fanúšikovia zvyknutí. Rozumiem ich frustrácii. Na záver by som sa chcel poďakovať celej rodine United, že ma od prvého dňa prijala medzi seba a privítala ma s otvorenou náručou. Priaznivcom i klubu želám v budúcnosti len to najlepšie,“ vyjadril sa David Moyes.

debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #David Moyes