Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagbo podporil gesto Anelku a zaplatí 15-tisíc libier

Kauza okolo kontroverzného gesta v podaní futbalového útočníka Nicolasa Anelka má ďalšie pokračovanie. Anglická futbalová asociácia (FA) potrestala pokutou 15-tisíc libier útočníka Hullu City Yannicka Sagba, ktorý na sociálnej sieti Twitter pochvalne komentoval "quenelle". Podobný trest hrozí aj obrancovi Benoitovi Assouovi-Ekottovi z Queens Park Rangers.

23.04.2014 11:21
Nicolas Anelka Foto: ,
Nicolas Anelka (vpravo) predvádza gesto quenelle.
debata

Sagbo, ktorý reprezentuje Pobrežie Slonoviny, nazval Anelku legendou a pripojil jeho fotografiu. Pôvodne mu hrozil aj päťzápasový dištanc. Len s napomenutím od FA obišli Samir Nasri z Manchestru City a Mamadou Sakho pôsobiaci v FC Liverpool. Obaja predviedli gesto v súkromí, pričom sa nechali odfotografovať a inkriminované obrázky sa objavili na internete. Informácie pochádzajú z anglických periodík Telegraph, Guardian a Daily Mail.

Anelkovo gesto a následné reakcie

Bývalý francúzsky reprezentant Anelka ešte koncom minulého roka prejavil radosť z gólu v dueli Premier League na ihrisku West Hamu United (3:3) gestom „quenelle“ – ľavou rukou pokrčenou ponad hruď si poklepal po pravom ramene. Vymyslel ho vo Francúzsku komik a futbalistov priateľ Dieudonné M'bala M'bala. Toto gesto sa považuje za antisemitské.

FA koncom februára potrestala Anelku pokutou 80-tisíc libier a zákazom štartu v piatich stretnutiach. Tridsaťpäťročný zakončovateľ a jeho zamestnávateľ West Bromwich Albion o dva týždne neskôr ukončili vzájomnú spoluprácu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicolas Anelka #Yannick Sagbo