Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi je vraj na predaj. Cena? 250 miliónov libier

Hviezda španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Lionel Messi je údajne na predaj.

19.04.2014 11:13
Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata

Druhá vec však je, či si 26-ročného argentínskeho loptového virtuóza (nar. 24. júna 1987) môže vôbec niekto dovoliť angažovať do vlastných radov. Ofenzívny klenot „blaugranas“ podľa informácie portálu efotbal.cz by vraj mohol opustiť Nou Camp, keby niekto ponúkol sumu 250 miliónov libier. Potom by údajne vedenie katalánskeho veľkoklubu uvažovalo o transfere hráča. Hoci ide o obrovskú prestupovú čiastku, našli by sa vraj kluby, ochotné zaplatiť túto „megasumu“. V tomto smere sa už dlho špekuluje o interese francúzskeho Paríža Saint-Germain či anglického Manchestru City. Nedávno pridala vyjadrenie na túto tému aj argentínska futbalová legenda Diego Armando Maradona: keď má Messi zmeniť pôsobisko, mal by odísť do Bayernu Mníchov.

Štvornásobný najlepší futbalista planéty mal už oveľa lepšie sezóny ako v tomto súťažnom ročníku 2013/2014, hoci v 26 zápasoch Primera División strelil 25 gólov a pripísal si aj desať asistencií. Rodákovi z Rosaria vyprší platný kontrakt 30. júna 2018. V Barcelone však dúfajú, že sa s famóznym Juhoameričanom dohodnú do dvoch mesiacov na jeho zotrvaní minimálne do leta 2019. Nedávno o tom informoval portál sport.es s tým, že za „Barcu“ budú viesť rokovania samotný prezident klubu Josep María Bartomeu a generálny riaditeľ Antoni Rossich, zodpovedný za ekonomickú oblasť.

Hráči FC Barcelona v ostatnom období nenapĺňajú predstavy fanúšikov. Zverenci trénera Gerarda Martina ťahajú sériu troch prehier: v minulotýždňovej stredajšej štvrťfinálovej odvete nestačili v Lige majstrov na Atlético Madrid (0:1) a rozlúčili sa so súťažou, pred týždňom v sobotňajšom 33. kole domácej Primera División rovnakým pomerom dostali frčku do nosa na trávniku zachraňujúcej sa Granady, na ktorú potom nadviazal omnoho tvrdší úder v stredu vo finále národného pohára Copa del Rey. Messi a spol. na štadióne Mestalla vo Valencii podľahli arcirivalovi Realu Madrid 1:2.

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Lionel Messi