Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík už nie je nepredajný, Neapol ho môže pustiť

Pozícia slovenského futbalistu Mareka Hamšíka v SSC Neapol už nie je neotrasiteľná a aj Banskobystričan môže počas prestupového obdobia zmeniť dres.

17.04.2014 13:50
debata (2)
zväčšiť Marek Hamšík. Foto: SITA/AP, Matt Dunham
Marek Hamšík Marek Hamšík.

Hamšík neprežíva pod Vezuvom po streleckej stránke práve najlepšiu sezónu a tréner Rafael Benítez ho nevyužíva až toľko, čo jeho predchodca. O slovenského stredopoliara je v Európe veľký záujem a podľa talianskych médií sa už nebudú Neapolčania brániť jeho predaju. Ešte pred rokom bol pre klub nepredajný.

Súčasná Hamšíkova cena sa pohybuje na úrovni 36 až 40 miliónov eur. Vo svojom strede by Slováka radi videli dva tímy z Premier League – FC Chelsea a Manchester United. Tieto dva kluby si môžu dovoliť utratiť milióny za prestup. Hamšík je však v pravidelnom kontakte aj s bývalým trénerom Walterom Mazzarrim a nie je ani vylúčené, že by za ním putoval do Interu Miláno. V hre by mohol byť aj Juventus Turín.

Podľa denníka Corriere dello Sport i webu Calcio Mercato má Benítez problém nájsť momentálne Hamšíkovi správne miesto v zostave. Dvadsaťšesťročný tvorca hry nastupuje pravidelne v základnej zostave. V poslednom ligovom zápase s Laziom Rím sa však na trávniku neobjavil. Hamšík je posledným z tria „veľkých tenorov“, ktorý zostáva v Neapole. Klub už opustili Ezequiel Lavezzi i Edinson Cavani, obaja sú momentálne vo francúzskom tíme Paríž Saint-Germain.

Hamšík prišiel do SSC Neapol v roku 2007 a momentálne má zmluvu do roku 2018. V tomto ročníku sa mu strelecky darí najmenej, dal šesť gólov v 35 zápasoch všetkých súťaží. Od príchodu doteraz strelil v každom ročníku dvojciferný počet gólov. Naposledy sa úradujúci slovenský Futbalista roka 2013 presadil 2. novembra proti Catanii.

Informácie zverejnil weby Corriere dello Sport, Calcio Mercato, Eurosport Italy a Napoli Soccer.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol