Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kríza Barcelony pokračuje. Po šiestich rokoch jej hrozí sezóna bez trofeje

Futbalisti FC Barcelona pokračujú vo svojom trápení a prvýkrát po šiestich rokoch im hrozí sezóna bez trofeje.

17.04.2014 12:21
debata
zväčšiť Smútok útočníka FC Barcelona Neymara po prehre... Foto: SITA/AP, Alberto Saiz
Neymar, smútok Smútok útočníka FC Barcelona Neymara po prehre v pohárovom finále.

Katalánci neprekonali krízu ani v stredajšom finále Španielskeho pohára proti Realu Madrid. Po prehre 1:2 sa tréner Gerardo Martino ospravedlnil fanúšikom a dúfa, že jeho zverenci ešte zabojujú v lige.

„Po tejto prehre cítim hlboký smútok. Mrzí ma to kvôli fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť do Valencie,“ povedal Martino novinárom po svojom prvom prehratom El Clásicu.

Barcelona počas týždňa utrpela tretiu súťažnú prehru za sebou, čo sa jej naposledy stalo v roku 2003. Katalánsky tím vypadol s Atléticom Madrid vo štvrťfinále Ligy majstrov, po prehre v Granade stráca päť kôl pred koncom španielskej ligy štyri body na čelo tabuľky a renomé si nevylepšil ani v pohári.

Bezmocnosť v tvári hviezdy Barcelony Lionela... Foto: SITA/AP, Manu Fernandez
Lionel Messi Bezmocnosť v tvári hviezdy Barcelony Lionela Messiho.

„Je to veľká rana, pretože sme mali vysoké očakávania a chceli vyhrať. Ale teraz sa musíme pozerať dopredu a zabojovať v lige,“ uviedol Martino, ktorého mužstvo sa trápi v koncovke. V ostatných troch dueloch dalo jediný gól, ktorý strelil stopér Marc Bartra.

„Štýl Barcelony sa veľmi ťažko mení. Nie sú to žiadne dlhé lopty na klasického útočníka. Kombinujeme, rozpracovávame hru, ale nedarí sa nám vo vytváraní voľného priestoru,“ upozornil Martino.

„Keď nedáme prvý gól, veci sa komplikujú. Chýba nám presnosť na posledných 20–25 metroch,“ doplnil argentínsky kouč, ktorý by podľa špekulácií mal v lete skončiť.

debata chyba
Viac na túto tému: #Primera Division #fc barcelona #Gerardo Martino #Copa del Rey