Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Mineiro stratilo trpezlivosť. Anelka nepricestoval ani do tretice, je na púti

Zo spolupráce medzi Atléticom Mineiro a francúzskym futbalistom Nicolasom Anelkom nič nebude. Brazílsky klub stratil záujem, pretože hráč do pondelka nepricestoval a nepodpísal zmluvu.

16.04.2014 11:21
Nicolas Anelka Foto: ,
Nicolas Anelka.
debata

Referoval riaditeľ Atlética Eduardo Maluf. Jeden z Anelkových agentov vraj informoval, že jeho klient sa neukáže do konca týždňa v Brazílii. Bolo to už tretí raz, čo Anelku ospravedlnili. Bývalý francúzsky reprezentant sa vraj nachádza v Kuvajte na moslimskej púti.

„Má povinnosť oboznámiť nás o svojich plánoch. S Atléticom sa nikto nebude zahrávať, dohoda sa ruší,“ vyhlásil prezident klubu Alexandre Kalil, ktorý zvažuje podanie sťažnosti u Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Anelka v polovici marca s okamžitou platnosťou ukončil zmluvu s West Bromwichom Albion. V Anglicku ho suspendovali na päť zápasov za antisemitské gesto „quenelle“. Francúz ešte koncom minulého roka prejavil radosť z gólu v dueli Premier League na ihrisku West Hamu United (3:3) spomenutým gestom – ľavou rukou pokrčenou ponad hruď si poklepal po pravom ramene. Vymyslel ho vo Francúzsku komik a futbalistov priateľ Dieudonné M'bala M'bala. Toto gesto sa považuje za antisemitské.

Anglická Futbalová asociácia koncom februára potrestala Anelku pokutou 80-tisíc libier a zákazom štartu v piatich stretnutiach. Tridsaťpäťročný zakončovateľ a jeho zamestnávateľ West Bromwich Albion o dva týždne neskôr ukončili vzájomnú spoluprácu.

Nicolas Anelka v minulosti pôsobil v Paríži Saint-Germain, londýnskom Arsenale, Reale Madrid, Liverpoole, Fenerbahce Istanbul, Chelsea, Šanghaji Šen-chua a krátkodobo aj v Juventuse Turín.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nicolas Anelka #Atlético Mineiro