Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sylvestr strieľa góly. O záujme Herthy nič nevie

Slovenský futbalista Jakub Sylvestr sa stará v posledných týždňoch o rozruch v bundeslige. Nemecké médiá už uviedli, že o strelca, ktorý vyrastal ako Hamšík v Jupi Podlavice v Banskej Bystrici a prvé kroky do veľkého futbalu robil v Slovane Bratislava, sa zaujíma Hertha Berlín.

14.04.2014 19:17
kubo Foto:
Jakub Sylvestr.
debata

„Viem to rovnako len z médií a počutia, nik ma oficiálne neoslovil,“ zareagoval Sylvestr, ktorý v drese druholigového Erzgebirge Aue prežíva skvelú jar. Hoci jeho tím bojuje o záchranu v druhej bundeslige, on vedie tabuľku strelcov súťaže so 14 gólmi. „Nemám podobné informácie ani od môjho agenta, akiste preto, že ani on nedostal konkrétnu ponuku. Pripúšťam, že sa príjemne počúva, ak o mňa niekto prejaví záujem. Mojím snom ostáva zahrať si v najvyššej nemeckej súťaži, ale už v minulosti sa objavili podobné informácie a potom z toho nič nebolo. Preto zostávam pokojný a sústreďujem sa na záver súťaže v mojom súčasnom tíme. Na debaty o prípadnom prestupe bude dosť času po sezóne. Zatiaľ je to príliš skoro.“

Sylvestr pôsobí v Nemecku druhý rok, do Aue prišiel z Dynama Záhreb najskôr na hosťovanie a potom podpísal zmluvu na tri roky.

„Dúfam, že si niekto všimol moje súčasné výkony, aj to, že strieľam góly. To by ma určite potešilo. Prežívam najlepšiu jar v mojej kariére. Uvažujem o tom, čo najviac ovplyvnilo nárast výkonnosti. Súvisí to asi so všetkým – už som nabral nejaké skúsenosti, niečo som odohral, pomáha mi dôvera trénera Götzeho, pravidelne hrávam, vyhovuje mi aj systém 4–2–2, ktorý v tíme uplatňujeme,“ pokračuje 25-ročný útočník. V uplynulom kole podľahol jeho tím vo Fürthe 1:2 a Sylvestr vyšiel strelecky naprázdno. Premiérovo v bundeslige však skóroval ďalší Slovák z Aue Filip Lukšík, ale nestačilo to ani na bod. Ich mužstvu zatiaľ patrí 12. miesto.

„Podali sme sympatický výkon na pôde druhého tímu súťaže,“ zdôraznil Sylvestr. „Teraz nás vo štvrtok čaká derby s Drážďanmi, na tento zápas sa už sústreďujeme. Naším hlavným cieľom zostáva záchrana. Od vypadnutia nás delí deväť bodov a účasť v nasledujúcom ročníku nemáme stále úplne istú. Potrebujeme ešte vo zvyšných zápasoch chytiť nejaký bodík. Verím, že to zvládneme.“

V uplynulom kole druhej bundesligy neskóroval ani Turek Mahir Saglik z Paderbornu, ktorý dal takisto 14 gólov, takže na čele tabuľky kanonierov sa nič nezmenilo. Presne pred desiatimi rokmi sa podarilo získať streleckú korunu v druhej bundeslige slovenskému reprezentantovi Marekovi Mintálovi, ktorý si vtedy pripísal 18 gólov.

„Bola by to paráda, keby sa mi podarilo niečo podobné zopakovať. Ešte máme pred sebou štyri zápasy. Ak vyhrám v streleckej súťaži, budem to považovať za veľký úspech, ale nechcem sa dostať pod tlak a špeciálne sa sústreďovať len na tento cieľ. Budem hrať tak ako doteraz a čo má prísť, tak to aj príde,“ necháva to na osud. Tvrdí, že v malom nemeckom mestečku si už zvykol, ale tiež dodáva, že ak má voľné chvíle, občas sa mu vlečie čas. „Teraz to bude lepšie, lebo veľkonočné sviatky strávim s priateľkou Soňou, ktorá ma príde na niekoľko dní navštíviť,“ teší sa Jakub Sylvestr.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jakub Sylvestr