Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Uhrin ml. skončil v Tbilisi, smeruje do Plzne

Zdá sa, že trénerská stolička úradujúceho českého futbalového šampióna FC Viktoria Plzeň sa čoskoro vyrieši.

06.12.2013 17:20
plzen, futbal radost Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Do tímu účastníka skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014 smeruje český kouč Dušan Uhrin ml., ktorý v piatok ukončil svoje pôsobenie v gruzínskom Diname Tbilisi a v najbližších dňoch by mal v Štruncových Sadoch podpísať kontrakt. Informoval o tom portál isport.blesk.cz.

Uhrin viedol Tbilisanov ešte vo štvrtkovom ligovom stretnutí proti Gurii (3:1), v piatok ohlásil na oficiálnej tlačovej konferencii, že sa s vedením dohodol na predčasnom odchode. „Dušan Uhrin nebude pokračovať v práci v Diname a vracia sa do rodnej krajiny. Mal síce ešte pol roka platný kontrakt, ale ak vezmeme do úvahy jeho návrat domov, kde sa stane hlavným trénerom veľmi úspešného a populárneho klubu, museli sme mu to umožniť,“ povedal prezident Dinama Roman Pipia.

Český kormidelník priviedol gruzínsky tím v minulej sezóne k majstrovskému titulu, v tej aktuálnej sa mohol tešiť z druhého primátu. Tbilisania sú na prvom mieste so šesťbodovým náskokom pred klubom Čichura Sačchere. „Každý musí urobiť krok vpred v kariére. Ďakujem,“ vysvetlil Uhrin.

Štyridsaťšesťročný tréner by mal v Plzni nahradiť Pavla Vrbu, ktorý využil klauzulu v zmluve a odišiel ku kormidlu českej reprezentácie. Podľa iSportu Uhrin podpíše kontrakt na dva a pol roka, v hre je údajne aj možnosť s o rok kratšou zmluvou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #Dušan Uhrin ml.v