Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jendrišek chce pokračovať v zahraničí, čaká na konkrétne ponuky

Člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie Erik Jendrišek čaká na konkrétne ponuky zo zahraničných klubov. Dvadsaťšesťročnému útočníkovi vyprší platnosť kontraktu s nemeckým SC Freiburg 30. júna, ale keďže ligová sezóna sa už skončila, rodák z Trstenej je de facto voľným hráčom.

28.05.2013 13:52
19. Erik Jendrišek Foto: ,
Erik Jendrišek.
debata

Ľavonohý zakončovateľ však nerozmýšľa nad návratom na slovenské trávniky.

„Každý deň čakám na nejaké konkrétne ponuky. Nemyslím si, že som vo veku, aby som sa vrátil na Slovensko. Určite ma láka pôsobenie v zahraničí,“ povedal bývalý hráč MFK Ružomberok, Hannoveru 96, 1. FC Kaiserslautern a Schalke 04 Gelsenkirchen.

„Je o mňa záujem v Nemecku, tých ponúk je dosť aj z druholigových klubov, ale zatiaľ nič konkrétne. Ja z tých druholigových preferujem len tradičné ako napr. 1. FC Kolín nad Rýnom, Mníchov 1860 či St. Pauli. V prvom rade by som chcel ísť do klubu, v ktorom budem pravidelne hrávať. Nie tak, ako to bolo naposledy vo Freiburgu, kde tréner staval len odchovancov. Aj keď to je prirodzené, keďže klubu sa darilo, boli dobré výsledky a kouč nemal v podstate dôvod meniť zostavu. Nie som však v pozícii, že by mi niekto mohol garantovať miesto v základnej zostave. Ale som pripravený zabojovať o pozíciu v základe. Zdravotne som v poriadku a teším sa novú sezónu, na nové výzvy,“ odhodlane skonštatoval Erik Jendrišek.

Na margo spolupráce s hráčskym agentom doplnil: „Nemám podpísanú zmluvu so žiadnym agentom, dá sa povedať, že som na voľnej nohe, ale spolupracujem s jednou nemeckou agentúrou, ktorej klientom je napríklad aj brankár nemeckej reprezentácie Manuel Neuer. Viem, že je o mňa interes aj v iných zahraničných krajinách, nielen v Nemecku, ale nechcem nič konkretizovať, nič predbiehať.“

Autor pamätného víťazného gólu proti Čechom (2:1) z kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2010 do Juhoafrickej republiky trávi medzisezónne obdobie v domovine a užíva si voľno s manželkou a synom. „Momentálne si užívam dovolenku na Slovensku s blízkymi,“ uzavrel kráľ strelcov v najvyššej slovenskej súťaži zo sezóny 2005/2006, keď 21 gólmi pomohol Ružomberku k ligovému primátu.

debata chyba