Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jendrišek po sezóne odíde z Freiburgu, uprednostňuje západné krajiny

Slovenský ofenzívny univerzál Erik Jendrišek z nemeckého bundesligového klubu SC Freiburg po sezóne zmení zamestnávateľa. Niekdajší najlepší strelec Corgoň ligy potvrdil správy nemeckých médií o odchode z mesta na juhozápade Nemecka.

19.04.2013 13:04
19. Erik Jendrišek Foto: ,
Erik Jendrišek.
debata

„Médiám som prezradil svoj zámer odísť z klubu. Rozhodol som sa tak, pretože som nedostával toľko príležitostí, koľko by som chcel. Na jeseň ma pribrzdilo i zranenie a za A-mužstvo som hral veľmi málo,“ povedal 26-ročný rodák z Trstenej.

„O budúcnosti je teraz ťažko hovoriť, nejaké ponuky mám, ale v tejto chvíli, kým sa nedohodnem s novým záujemcom, by som nechcel nič zakríknuť. Donedávna nebolo ohľadom môjho odchodu nič isté, pretože som mal opciu na ďalšiu sezónu,“ vysvetlil Jendrišek, ktorému po tejto sezóne vyprší platnosť kontraktu.

Bývalý hráč Ružomberka, Hannoveru, Kaiserslauternu a Schalke 04 Gelsenkirchen chce pôsobiť v krajine, kde môže využiť jazykové znalosti z nemčiny. „Uvidíme, možno odídem aj mimo Nemecka, preferujem však západné krajiny. Máme malé dieťa a chcel by som byť rodine nablízku, preto určite nepôjdem do Ruska alebo na východ Európy,“ uviedol strelec slávneho gólu do siete Petra Čecha v úspešnej kvalifikácii o postup na svetový šampionát 2010 do Juhoafrickej republiky.

Jendrišek sa v ostatných týždňoch musel vyrovnať so zranením členka. V marci sám naznačil, že by mal laborovať približne týždeň, to sa však nepotvrdilo. „Na prvý pohľad sa zdalo, že je všetko v poriadku, lenže trvalo to skoro mesiac a ani teraz to ešte nie je stopercentné. Trénujem síce naplno, ale aj hráči, ktorí si tým prešli, mi potvrdili, že v členku cítili napätie aj po roku od zranenia. Každopádne, chcem sa pred podpisom novej zmluvy dať zdravotne do poriadku,“ dodal Erik Jendrišek.

Ofenzívny univerzál Freiburgu, v ktorom pôsobí aj naturalizovaný Slovák Karim Guédé, prišiel na Dreisamstadion v roku 2011. V drese bundesligistu, ktorý stále bojuje o účasť v budúcom ročníku Ligy majstrov (zatiaľ 5. miesto v tabuľke), nastúpil na 36 ligových duelov, v ktorých si pripísal dva góly a sedem prihrávok. V aktuálnej sezóne absolvoval deväť ligových stretnutí, z toho štyri ako hráč základnej zostavy.

debata chyba